România riscă suspendarea a 2,5 miliarde de euro

Data publicării:
johannes hahn -Mediafax Foto-Catalin Abagiu

România riscă să piardă 2,5 miliarde de euro, fonduri europene. Comisia Europeană a început pregătirile pentru o decizie de suspendare a Programului Operaţional Sectorial pentru Creşterea Competitivităţii Economice, a declarat purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională.

Aceste fonduri erau deja în faza de presuspendare.

Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta spunea că Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității (POS CCE) este „repetent”, el exprimându-și speranța că programul va fi deblocat până la toamnă. „Ce facem, domnule secretar de stat, cu repetentul, ca sa-l trecem și pe el clasa?", l-a intrebat Victor Ponta pe un reprezentant al Ministerului.   

Vestea suspendării fondurilor pentru POS Competitivitate vine după ce săptămâna trecută România primise o veste bună - plăţile pentru Programul Operaţional Sectorial Transport (POS T) 2007-2013 au fost deblocate, în urma ridicării presuspendării de către Comisia Europeană.

Autoritatea de Management pentru POS-Transport avea un buget, din fondurile structurale, în valoare de 4,5 miliarde euro.

În urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta a prezentat în ședința de guvern Situaţia comparativă privind stadiul Programelor Operaţionale în perioada 1 mai 2012 – 14 iunie 2013

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri