Video&Foto Tesla a lansat camioneta Cybertruck, iar Elon Musk a avut parte de un moment jenant chiar în timpul prezentării

Data actualizării: Data publicării:
Untitled

Tesla a prezentat noul să model, o camionetă electrică denumită Cybertruck, însă lansarea nu a decurs fără un moment jenant pentru Elon Musk.

Geamurile laterale, despre care compania a spus că sunt extrem de greu de spart, putând rezista chiar la gloanțe, s-au spart când șeful departamentului de design de la Tesla a aruncat în ele cu o bilă metalică, informează BBC.

Elon Musk a fost auzit înjurând, apoi a spus: "Este loc de îmbunătățire".

"Am aruncat cu tot felul de obiecte în acestea geamuri și nu s-au spart. Dintr-un motiv necunoscut, s-au spart acum. Nu știu de ce", a continuat Elon Musk.

Cybertruck 1
Cybertruck 1

Camioneta Tesla a fost dezvăluită în Hawthorne, California, iar designul său atipic și caroseria din oțel inoxidabil a uimit audiența. Intrarea pe piața camionetelor reprezintă o oportunitate pentru Tesla, pe măsură ce îmbunătățește tehnologia bateriilor, iar autovehiculele sale reușesc să transporte greutăți mari pe distanțe lungi.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Potrivit Edmunds, piața de camionete din SUA este în creștere, iar vânzările modelelor pick-up au reprezentat 14,4% din totalul autovehiculelor noi vândute. Valoarea medie a unei camionete noi este 50.000 de dolari.

Prețul de pornire al Cybertruck va fi de 39.900 de dolari pentru modelul cu autonomie de 400 km, care realizează sprintul 0-100 km/oră în 6,5 secunde. Urmează varianta intermediară cu o autonomie de peste 500 km la 50.000 de dolari.

Cel mai scump model costă 70.000 de dolari și va avea o autonomie de 800 km. Modelul va realiza sprintul 0-100 km/oră în 2,9 secunde.

Tesla Cybertruck va putea transporta 6 persoane și o încărcătură de 1,5 tone.

Elon Musk a spus că precomenzile vor începe imediat, iar producția la finalul anului 2021 - deși Musk este cunoscut pentru faptul că are obiceiul să rateze termenele înaintate.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri