Tot mai multe companii renunţă la primele de Crăciun, din cauza COVID-19

Data publicării:
Tot mai multe companii renunţă la primele de Crăciun, din cauza COVID-19
Probleme financiare pentru mii de companii. FOTO: Getty Images

Tot mai multe companii renunţă la bonusurile de Crăciun, din cauza crizei economice generate de pandemia de coronavirus. Anul trecut, 7 din 10 companii ofereau angajaţilor bonusuri de Crăciun. Media unui astfel de bonus într-o corporaţie era de 500 de lei, relatează Mediafax.

Acum, testarea pentru COVID-19 se numără printre beneficii. În 2020, beneficiile s-au schimbat cu totul şi tot mai puţine companii vor oferi bonusuri de Crăciun, spune Sorin Faur, expert în resurse umane.

„În continuare angajaţii buni vor fi recompensaţi într-un mod sau în altul. Cu certitudine, schemele de bonusare au trebuit regândite, nu vom mai vedea bonusuri la nivelul celor de anul trecut”, a declarat Sorin Faur.

Brigitta Evelin este asistent manager într-o multinaţională. Anul asta a fost norocoasă. Salariul i-a rămas acelaşi şi nici nu se zvoneşte că nu va mai primi bonusul de Crăciun.

„De Crăciun, de obicei, în fiecare an, primim un fel de bonus care constă în vouchere, între 150 şi 200 de lei aproximativ. Anul acesta, cel mai probabil nu se va modifica nimic. Cred că va fi la fel că anul trecut, vom primi bonusurile de sărbători”, a declarat Brigitta Evelin Ambrus.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri