Angajații Metrorex rămân cu salariile mărite. Decizie definitivă a instanței

Data publicării:
metrou metrorex
Curtea de Apel București a decis definitiv în cazul majorării de 18% a salariilor angajaților Metrorex. Foto: Agerpres

Angajații Metrorex vor rămâne cu salariile majorate cu 18%, în urma deciziei definitive a Curții de Apel București, care a respins, ca nefondat, apelul conducerii Metrorex la o decizie a Tribunalului București privind suspendarea Contractului Colectiv de Muncă ce prevedea creșterea respectivă.

“Soluția pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat. Respinge cererea formulată de intimat referitoare la obligarea apelantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.08.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre  3951/2021  24.08.2021”, arată decizia publicată pe portalul instanțelor din România.

În urmă cu o lună, Tribunalul Bucureşti a respins, ca inadmisibilă, cererea directorului general al Metrorex SA, Ştefan Paraschiv, privind suspendarea Contractului Colectiv de Muncă, care prevede o creştere salarială de 18% în plină pandemie.

Cele două părți aflate în litigiu au fost Metrorex și „Unitatea” - Sindicatul Liber din Metrou (USLM).

USLM spunea că această acţiune are scopul suspendării drepturilor legale acordate angajaţilor Metrorex, pe care îi descrie drept o categorie socio-profesională vitală, care a asigurat, atât în perioada stării de alertă cât şi în perioada stării de urgenţă, “transportul în condiţii de siguranţă pentru cetăţenii municipiului Bucureşti şi nu numai”.

Organizaţia sindicală din Metrorex subliniază că salariaţii de la metrou nu au beneficiat de muncă la domiciliu sau de zile libere suplimentare, în contextul în care alte categorii socio-profesionale au beneficiat de aceste drepturi, în timpul în care angajaţii Metrorex au desfăşurat o activitate intensă în beneficiul tuturor cetăţenilor şi au asigurat mobilitatea urbană, pentru buna funcţionare a economiei.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spunea, la finalul lunii martie, că Metrorex va ajunge în insolvenţă, dacă sindicatele nu acceptă fie o renegociere a creşterilor salariale, fie disponibilizări, întrucât veniturile companiei nu acoperă aceste cheltuieli.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri