Video Câți kilometri de autostradă vor fi gata în 2020. Ministrul Transporturilor anunță pe ce drumuri noi vom merge în acest an

Data publicării:
SANTIER - AUTOSTRADA A1 - SIBIU-ORASTIE
Sursa: INQUAM Photos/Ovidiu Dumitru Matiu

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat, în direct la Digi24, că în acest an aproximativ 80 de kilometri de autostradă vor fi dați în folosință. Ministrul a enumerat șantierele unde lucrările sunt aproape de finalizare și a vorbit despre proiectele de infrastructură care vor fi începute în acest an, printre care și austostrada Sibiu-Pitești.

„Avem 164 de km de șantiere deschise în acest moment pe autostrăzi si drumuri expres. Suntem foarte avansați cu 41 de kilometri Sebeș-Turda, aproape 90% progres fizic. Mă aștept ca cei 41 de km să fie finalizați și dați în trafic în acest an.

17 kilometri pe Autostrada Transilvania, Iernut-Chețani. Sigur, vom realiza și descăracarea de la Chețani și putem vorbi și de darea în trafic a acestui lot.

Biharia-Borș, 6 km finalizați în iulie, iar Centura Bacăului are 80% grad de finalizare.

Noi putem vorbi de darea în trafic a acestor obiective.

Ma feresc să spun câți kilometri vor fi dați în trafic. Dacă lucrurile merg așa cum au început, avem toate motivele să sperăm că aceste tronsoane vor fi date în trafic”, a declarat ministrul Transporturilor..

Lucian Bode a precizat că în acest an vor începe lucrările la mai multe tronsoane pe autostrada Transilvania, dar și pe autostrada Sibiu-Pitești.

„Vom începe lucrările la alți 8 kilometri din Autostradă Transivlania și la Centura Bucuresti, și vom semna în luna iunie pentru cele 2 tronsoane de pe Craiova-Pitești (3 și 4). Semnăm contractele dacă nu avem contestații. Semnăm pentru tronsonul 4 Sibiu-Pitești, îmi doresc să semnăm și pentru 3 tronsoane pe Autostrada Transilvania și să aducem proiectele de pe zona Moldovei la un stadiu de maturitate Noi am înregistrat evoluții concrete. Când toți au vorbit de Sibiu-Pitești, au vorbit. Noi am vorbit și în câteva luni am început lucrările”, a mai declarat Bode. 

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri