Deschiderea metroului în Drumul Taberei, pusă din nou sub semnul întrebării

Data publicării:
metrou

Metroul din Drumul Taberei s-ar putea să nu fie gata nici anul acesta. Cu datorii mari la constructorul Astaldi, Metrorex are acum conturile blocate. Totul după ce Astaldi a dat în judecată Metrorex și a câștigat. Cel mai probabil, problema se va pune în felul următor - ori se plăteşte, ori se opresc lucrările.

Cu toate că este la zi cu plățile pentru construcția magistralei 5 de metrou, Metrorex datorează firmei Astaldi 94 de milioane de lei, în urma unor procese în instanță. Oficialii Metrorex recunosc că această datorie pune sub semnul întrebării deschiderea metroului din Drumul Taberei.

"Astaldi condiționează accelerarea ritmului de lucru și chiar punerea în funcțiune a Magistralei 5 pe motiv că Metrorex mai are un rest de plată în valoare de 94 de milioane de lei, care reprezintă daune-interese și cheltuieli de judecată, în urma proceselor pe care Metrorex le-a pierdut cu aceștia în instanță", au transmis reprezentanții Metrorex.

Și pentru că nu primește acești bani, constructorul a redus ritmul de lucru. Acesta este apreciat de șefii Metrorex drept extrem de redus și, din această cauză, este posibil ca lucrarea să nu fie gata la termenul stabilit. Asta deși ministrul Transporturilor promitea de curând că metroul din Drumul Taberei va fi gata în decembrie și puncta chiar că noul șef de la Metrorex lucrează cu mandatul pe masă.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: Îl finalizăm. Așa cum am spus, la sfârșitul anului, în decembrie 2019, vom circula cu metroul.

În total, transportatorul subteran datorează companiei Astaldi circa 450 de milioane de lei. Până acum, a achitat aproape 150 de milioane de lei.

Magistrala 5 de metrou va avea aproape 7 kilometri, 10 staţii de metrou şi un depou. Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi 63 de staţii de metrou.

Lucrările la metroul din Drumul Taberei au început în 2011 și ar fi trebuit să se termine în 2015.

Editor web: Alina Popescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri