DNA mai are două dosare pentru autostrada Transilvania

Data actualizării: Data publicării:
crop semnare bechtel

Direcția Națională Anticorupție investighează în continuare contractul semnat cu americanii din 2003 dar și modificările ulterioare ale acestuia, din 2006 și 2011.

crop semnare bechtel

Informațiile apar într-un răspuns oferit de DNA la solicitarea Digi24.ro. ”Există două dosare penale aflate în curs de instrumentare, având ca obiect  contractul de realizare a autostrăzii Brașov-Cluj-Borș: un dosar care are ca obiect negocierea, aprobarea şi semnarea contractului de proiectare, construire şi finanţare a autostrăzii Brașov-Cluj-Borș în cursul anului 2003. Se efectuează cercetări penale pentru suspiciunea săvârşirii unor infracţiuni de abuz în serviciu sub formă calificată. Un alt dosar care are ca obiect modificările succesive la contractul iniţial, adoptate în perioada 2003-2013.

Se efectuează cercetări penale pentru suspiciunea săvârşirii unor infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”, spun oficialii DNA.

Cât privește dosarul întocmit în urma reclamației depuse de fostul ministru Dan Șova, DNA spune că acesta ”a fost declinat de procurorii DNA, la data de 6 septembrie 2013, la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, spre competentă soluţionare”.

Trebuie spus însă că pierderea contractului din 2003 nu are mare importanță din punct de vedere contractual. Aceasta deoarece cu începere din februarie 2006 derularea contractului a avut loc în conformitate cu actul adițional de modificare a contractului din 2003, actul adițional fiind de fapt un contract în sine.

Citește aici un interviu Digi24.ro cu directorul companiei de autostrăzi care a semnat contractul cu Bechtel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri