Locomotiva unui tren de marfă a luat foc, călătorii trenului București-Budapesta au fost transportați 60 de km pe cale rutieră

Data actualizării: Data publicării:
linie ferata prin campie
Circulația feroviară a trenurilor internaționale pe relația Budapesta-București a fost afectată din cauza unui incendiu la locomotiva unui tren de marfă Foto: Guliver/GettyImages

Călătorii din trenurile internaționale care circulă între București și Budapesta, respectiv între Budapesta și București au fost transbordați pe cale rutieră, joi, între Iablanița și Caransebeș, după ce calea feroviară a fost blocată din cauza unui incendiu care a izbucnit la locomotiva unui tren de marfă.

Trenul de marfă, aparținând unui operator privat, avea în componență 40 de vagoane cu cereale și venea din portul Constanța având destinația Timișoara Nord.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, a informat că în jurul orei 11:35, mecanicul trenului de marfă a anunțat telefonic la 112 izbucnirea unui incendiu la locomotiva împingătoare.   Trenul, aparținând companiei Tim Rail Cargo, se afla în circulație pe distanța Domașnea Cornea-Poarta.

„Până la finalizarea intervențiilor desfășurate la fața locului de echipele ISU Caraș-Severin, Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara asigură transbordare auto pe distanța Iablanița – Caransebeș, pentru călătorii aflați în trenurile IR 72-1, care circulă în relația București Nord – Budapesta și IR 73-2, care circulă în relația Budapesta - București Nord”, informează comunicatul CFR.

Echipele feroviare de intervenție ale SRCF Timișoara sunt, de asemenea, prezente la fața locului și vor stabili condițiile de reluare a traficului pe distanța Domașnea Cornea – Porta, după stingerea incendiului, retragerea garniturii de marfă și verificarea liniei de cale ferată și a liniei de contact, în zona incendiului, precizează CFR.

Cauzele izbucnirii incendiului la locomotiva împingătoare a trenului privat de marfă vor fi stabilite de organele de anchetă.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de producerea acestui eveniment şi îi asigură că personalul feroviar va interveni operativ pentru reluarea în condiții normale a traficului feroviar pe distanța respectivă.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri