Reprezentanții Uber, Bolt şi Clever, negocieri la Ministerul Transporturilor

Data actualizării: Data publicării:
German Court Bans Uber Service Nationwide
FOTO: Getty Images

Reprezentanții Uber, Bolt şi Clever sunt la Ministerul Transporturilor, pentru a cere reglementarea serviciilor pe care Guvernul le-a îngrădit prin ordonanța taximetriei, deși promitea că nu va face acest lucru.

Este a șasea întâlnire de acest fel.

Întâlnirea vine după ce Asociaţia Coaliţia pentru Economie Digitală, care reprezintă Uber, Bolt şi Clever, a transmis, marţi, scrisori deschise către premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea, în care le solicită implicarea pentru reglementarea cât mai rapidă a serviciilor de rideshareing.

Asociaţia spune că modificările aduse la legea taximetriei, intrate în vigoare săptămâna trecută, împreună cu lipsa unei reglementări specifice pentru industria de ridesharing şi e-hailing au creat o criză în domeniul serviciilor de transport alternativ.

În plus, modificările la legea taximetriei au dus la numeroase abuzuri, mulţi şoferi ai Uber, Clever şi Bolt fiind amendaţi de Poliţie şi luându-se împotriva lor măsura ridicării plăcuţelor de înmatriculare pentru 6 luni.

Nu doar industria, dar şi utilizatorii acestor servicii doresc o reglementare cât mai urgentă a acestora, susţin Uber, Clever şi Bolt.

„O petiţie care cere reglementarea de urgenţă a acestui tip de servicii a adunat, în câteva ore, zeci de mii de semnături, iar numărul acestora creşte în fiecare minut. Doamnă prim ministru, un proiect de reglementare a fost elaborat deja de Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale, iar industria şi experţii au oferit toate propunerile necesare pentru ca acest proiect să permită funcţionarea în continuare a acestor servicii, spre beneficiul românilor şi a economiei româneşti. Depinde doar de Cabinetul pe care-l conduceţi adoptarea acest proiect de ordonanţă de urgenţă în prima şedinţă de Guvern. De decizia dumneavoastră nu depinde doar transportul celor 2,5 milioane de utilizatori, ci şi veniturile celor peste 20.000 de şoferi, precum şi beneficiile economice de peste 1 miliard de lei pe care le creează aceste servicii”, a subliniat Asociaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri