14 kilometri din autostrada Transilvania au fost deschiși traficului miercuri la prânz

Data actualizării: Data publicării:
autos1

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au recepţionat, marţi, lucrările efectuate pe sectorul de autostradă Ungheni – Ogra. Miercuri are loc inspecția preliminară și pentru secțiunea Ogra -Iernut. Dacă rezultatele vor fi corespunzătoare, la ora 15.00 se va deschide traficul pe ambele secțiuni, cu o lungime însumată de 14 kilometri.

UPDATE: Autostrada a fost deschisă traficului miercuri la ora 15.00, panglica fiind tăiată de automobiliștii prezenți.

Lotul de autostradă Ungheni - Ogra are o lungime de 10,105 kilometri şi este realizat printr-un contract în valoare de de 251,349 milioane de lei fără TVA. Antreprenorul care a efectuat lucrările este Asocierea SC Strabag SRL - SC Straco Grup SRL. 

Secțiunile de autostradă deschise nu au însă la capete alte autostrăzi, ci porțiuni de drum național. La vest accesul pe autostradă se va face printr-un nod temporar realizat în zona localității Iernut. 

De asemenea, CNAIR informează că miercuri, 12 decembrie, reprezentanţii companiei vor inspecta şi lucrările de pe sectorul Ogra - Iernut. În cazul în care şi aceste lucrări corespund din punct de vedere tehnic şi calitativ, vor fi recepţionate. 

Astfel, în cazul recepţionării lucrărilor şi pe lotul Ogra - Iernut, în lungime de 3,6 km, ambele sectoare de autostradă vor fi deschise circulaţiei rutiere miercuri, la ora 15.00, au spus pentru Digi24.ro reprezentanții CNAIR. 

Anterior, la finele lunii septembrie, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au recepţionat lucrările de la Podul Gilău peste Someşul Mic şi au deschis traficul pe încă 9,6 kilometri de autostradă dintre Gilău şi Nădăşelu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri