Un economist explică de ce nu-și plătește niciodată anticipat creditele

Data publicării:
radu georgescu
Foto: Radu Georgescu Facebook

Economistul Radu Georgescu a explicat, într-o postare pe Facebook, de ce nu plătește niciodată anticipat creditele. El spune că este greșit să gândești că este bine să rambursezi anticipat un credit, mai ales dacă ești la începutul acestuia, sau că e mai bine să iei un credit în lei. 

„La școală învățăm foarte multe lucruri inutile. Dar nu învățăm lucrurile folositoare în viață reală. Pe mine nu m-a întrebat nimeni niciodată de Euglena Verde De asemenea nu m-a întrebat nimeni niciodată ce lacuri sunt în Sudan. În școală nu ne-a învățat nimeni cum se calculează dobânda la un credit bancar Deși foarte mulți oameni au nevoie de această informație deoarece au credite bancare. Necunoașterea modului în care se calculează dobânda bancară, face ca mulți oameni să ia decizii financiare greșite. Mai jos un link care are un excel complex făcut de mine care simulează calculul ratelor pentru un credit bancar. Te va ajuta să iei decizia corectă legată de un credit. Sigur te va ajuta. Acest excel este folosit de clienții noștri atunci când iau un credit https://www.cfoapp.ro/.../Calcul_rata_banca_CFO_Network.../”, a scris Radu Georgescu, duminică pe Facebook.

„Zâmbesc când văd sfaturi pe rețelele sociale că este bine să rambursezi anticipat mai ales dacă ești la începutul creditului. Greșit”, a continuat el.

„Dobânda bancară se calculează întotdeauna la soldul creditului. Nu contează dacă ești la începutul sau la sfârșitul creditului. Nu contează că ai credit de 1.000 lei sau 10 milioane Din acest motiv eu nu rambursez niciodată anticipat creditele mele Am explicat în articolul de săptămâna această motivele”, a mai explicat economistul.

Eș spne că zâmbește și când vede „sfaturi pe rețelele sociale că este mai bine să iei un credit în lei. Greșit”.

„Din perspectiva unui tip care a fost 4 ani director financiar într -o bancă, toate creditele mele sunt în euro. În acest moment plătesc o rată cu 50% mai mică comparativ dacă aș fi avut credite în lei Euro ar trebui să ajungă la 7 lei ca rata mea în euro să ajungă la valoarea ratei în lei. Dar dacă euro va ajunge la 7 lei, dobânzile la creditele în lei vor fi 20%, iar diferența între creditul în euro și cel în lei va crește și mai mult. Sfatul meu. Dacă vrei să alegi creditul potrivit. Dacă vrei să plătești anticipat un credit, deschide fișierul făcut de mine și începe să faci simulări. Doar în acest fel poți să iei decizii financiare favorabile pentru tine și familia ta”, a conchis Radu Georgescu.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Meteorologii Accuweather anunță o vară altfel în România. Fenomenul meteo care va lovi toată țara
Digi FM
Surpriză de proporții. Cine și-a făcut apariția la funeraliile Papei Francisc. Imaginile au făcut înconjurul...
Pro FM
Lady Gaga, cu mama și logodnicul la restaurant. Artista, pe tocuri imposibile, în pantaloni super scurți și...
Film Now
Iubirile lui Renée Zellweger. A fost căsătorită doar patru luni. „Bridget Jones” împlineşte 56 de ani
Adevarul
A slăbit 90 kg în 8 luni fără înfometare. Secretul unui chef Michelin e mai simplu decât crezi
Newsweek
Anunț de la Casa de Pensii. Ce documente trebuie depuse pentru un ajutor de 1.700 lei la pensie?
Digi FM
"L-am strigat pe nume, dar nu mi-a răspuns. Atunci am ştiut că nu mai era nimic de făcut". Medicul papei...
Digi World
Ce este memoria falsă. Cum își „inventează” creierul amintiri
Digi Animal World
Momentul când o familie din India s-a trezit un leu în bucătărie: „Ne așteptăm să vedem un păianjen în colț...
Film Now
Ce reprezintă tatuajul pe care și l-a făcut Shiloh, fiica Angelinei Jolie. Adolescenta are o legătură...
UTV
Lidia Buble și Horațiu Nicolau, escapadă de Paște în Caraibe: „În habitatul meu natural”