Valoarea bonurilor de masă ar putea creşte

Data publicării:
bonuri2
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Senatorii cer ca bonurile de masă să fie de 13 lei pe zi sumă care, statistic, ar fi valoarea medie a unei mese de prânz în România. Iar parlamentarii nu vor doar ca populaţia să mănânce mai mult, dar şi mai sănătos. Au propus acordarea unor tichete de masă bio cu o valoare cu 20% mai mare decât cea a tichetelor, adică 15,6 lei. Cum se va putea urmări însă achiziţia doar de alimente bio... Dumnezeu ştie! Pentru că angajatului i se prezintă tichetele şi la magazin se pune totul de-a valma.

Creşterea dintr-un foc cu 40%, 38% mai precis, e cam periculoasă. E un bon valoric, sunt pseudo-bani. Sunt undeva la două milioane de beneficiari de tichete de masă, creşterea lunară ar fi de circa 75 de lei pe lună, ceea ce înseamnă că ar fi disponibile pentru consum rapid 150 de milioane de lei suplimentar. Care se duc strict către consumul de alimente, unul care a urcat destul de puternic după reducerea de TVA.

Pe de altă parte ar putea să reducă presiuena pe salarii, pentru că urcarea valrii tichetelor este asimilată majorării venitului.

Prin același proiect de lege mai revine ideea etichetării produselor care pot provoca boli de inimă, o etichetare de avertizare, de genul celor de pe pachetele de țigări.

În acelaşi timp, a fost cerută etichetarea specială a alimentelor. Alimentele cu un risc crescut de boli cardiovasculare ar urma să fie marcate cu un dreptunghi roşu şi cu mesajul „consumaţi numai ocazional”, cele cu risc moderat ar urma să fie marcate cu un dreptunghi portocaliu, iar cele cu risc scăzut vor fi marcate cu un dreptunghi verde şi mesajul „alegere sănătoasă”.

Dar, este acel semafor alimentar despre care tot parlamentarii vorbeau în urmă cu ceva ani, dar care este destul de greu de introdus. Pentru că la unele produse riscul asupra sănătăţii este greu de măsurat. Iar giganţii alimentari sunt înarmaţi tot timpul cu studii clinice care demonstrează că alimentele lor nu au niciun risc asupra sănătăţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia de urmaș și salariul pot fi cumulate? Ce spune legislația în 2025
Digi FM
Copilul lui Ionel Ganea, în comă indusă după accident. Medicii sunt rezervați: „Este în stare foarte gravă”
Pro FM
Ioana Ignat a locuit mai bine de un an la o mănăstire: "Am vrut să rămân acolo. Am făcut un fel de armată"
Film Now
Tia Carrere, la 58 de ani, în rochie mulată și generos decoltată. Devenită vedetă acum 30 de ani, e aproape...
Adevarul
Cele mai bune cinci tipuri de brânză pe care le poți consuma dacă ai colesterolul ridicat, potrivit...
Newsweek
VIDEO Simion a fugit prin spate de românii din Londra după 10 minute. Mașina lui era să calce un om
Digi FM
Mihai Mălaimare, mesaj revoltător: "Nu ați vrut Turul II înapoi! Vine ca un val imens și veți ajunge în canal...
Digi World
Săritul corzii, exercițiul complet care îți transformă corpul în doar câteva minute pe zi. Ce beneficii aduce...
Digi Animal World
Cum arată șarpele cu două capete care a supraviețuit miraculos. Zeke și Angel au uimit o lume întreagă
Film Now
Tom Cruise dezvăluie câte ouă mănâncă la micul dejun, ca să-și poată realiza cascadoriile: „E nevoie de multă...
UTV
Mădălina Ghenea își etalează silueta perfectă într-o nouă ședință foto incendiară