4 copii au supraviețuit timp de 17 zile în pădurea amazoniană, după ce avionul lor s-a prăbușit. Niciun adult nu a scăpat cu viață

Data publicării:
Echipele de salvare din Columbia caută 4 copii care au supraviețuit unui accident de avion.
Echipele de salvare din Columbia caută 4 copii care au supraviețuit unui accident de avion. Foto: Profimedia

Patru copii columbieni, printre care și un bebeluș de 11 luni, au fost găsiți în viață în pădurea amazoniană, la mai bine de două săptămâni după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit, a anunțat președintele Columbiei. Surse din armata țării îl contrazic și spun că cei 4 nu au fost încă recuperați, relatează BBC.

Aeronava, un Cessna 206 care transporta 7 persoane pe o rută între Araracuara, provincia Amazonas, și San Jose del Guaviare, în provincia Guaviare, a emis un SOS pe 1 mai, anunțând că are probleme la motor. Apoi avionul s-a prăbușit, relatează The Independent.

3 adulți, inclusiv pilotul avionului și mama celor 4 copii, au murit. Cadavrele lor au fost găsite în avion.

Cei 4 copii, cu vârste între 11 luni și 13 ani, par să fi supraviețuit.

Președintele țării, Gustavo Petro, a anunțat pe Twitter că cei 4 copii au fost localizați după „o căutare dificilă” și că sunt toți în viață.

Surse din Ministerul Apărării spun însă că nu au nicio confirmare privind găsirea copiilor.

Potrivit presei locale, directorul regional al Agenției pentru Bunăstarea Familiei l-a informat pe președinte că a avut contact cu copiii și că aceștia au doar răni ușoare, fapt pentru care Petro a dispus transferul echipelor de salvare în zonă și a anunțat pe Twitter găsirea copiilor. Dar informațiile date de agenție proveneau de la altă sursă, iar copiii nu au fost recuperați încă.

Peste 100 de soldați, însoțiți de câini și ajutați de elicoptere, au fost mobilizați pentru căutarea copiilor.

Autoritățile cred că cei patru copii au mers prin pădurea amazoniană. Echipele de căutare au găsit un adăpost improvizat, construit din crengi de copac. În fotografiile publicate de armata columbiană, pot fi văzute foarfeci și un elastic de păr. De asemenea, o sticlă de lapte pentru bebeluși și fructe pe jumătate mâncate fuseseră găsite anterior.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri