Galerie Foto Activişti care militează împotriva risipei de mâncare au blocat o autostradă din Berlin, pentru a doua oară într-o săptămână

Data actualizării: Data publicării:
activisti pe asfalt inconjurati de alimente
Activiștii de mediu au blocat o autostradă din Berlin. Foto: Profimedia Images

Zeci de activişti pentru protecţia mediului care militează împotriva risipei de mâncare au blocat autostrada A100 care trece prin Berlin, pentru a doua oară în decurs de o săptămână. Oamenii s-au așezat pe asfalt, cu bannere şi alimente împrăştiate în jurul lor.

Aproximativ 50 de persoane au luat parte la protest în diverse locuri de-a lungul autostrăzii. În imagini se pot vedea oameni aşezaţi pe asfalt, cu bannere şi alimente împrăştiate în jurul lor, relatează DPA. "Traficul este oprit", a declarat o purtătoare de cuvânt a grupului.

Activiștii de mediu au blocat o autostradă din Berlin. Foto: Profimedia Images
Activiștii de mediu au blocat o autostradă din Berlin. Foto: Profimedia Images

 

Un reporter DPA aflat la faţa locului a declarat că unii şoferi au fost deranjaţi de acţiunea de protest şi au claxonat. Poliţia nu a anunţat însă niciun blocaj în trafic vineri dimineața, șoseaua fiind blocată parţial.

Sub lozinca "Salvaţi hrana - Salvaţi vieţi", protestatarii au blocat autostrăzi din Berlin, Hamburg şi Stuttgart la începutul acestei săptămâni.

Activiştii care se prezintă sub numele de "Revolta Ultimei Generaţii" cer o lege împotriva risipei alimentare şi a reformei agricole pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cauzate de activităţile agricole, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri