Asia s-ar putea confrunta cu un al doilea val de infectări cu coronavirus. COVID-19 se întoarce în China din străinătate

Data publicării:
BEIJING, CHINA - JANUARY 21: A Chinese girl wears a protective mask as she is held by a relative as they wait to board a train at Beijing Railway station before the annual Spring Festival on January 21, 2020 in Beijing, China. The number of cases of a deadly new coronavirus rose to nearly 300 in mainland China Tuesday as health officials stepped up efforts to contain the spread of the pneumonia-like disease which medicals experts confirmed can be passed from human to human. The number of those who have died from the virus in China climbed to six on Tuesday and cases have been reported in other parts of Asia including in Thailand, Japan, Taiwan and South Korea. (Photo by Kevin Frayer/Getty Images)
Foto: GettyImages

Coreea de sud, China și Singapore se numără printre țările asiatice care se confruntă cu un nou val de infectări de coronavirus, cauzat de persoane infectate din alte regiuni care vin acum în aceste țări, relatează BBC.

China, locul din care a originat COVID-19, a confirmat, joi, că nu există cazuri noi de contractare a viuruslui la nivel local, pentru prima oară de când a început epidemia. A raportat, însă, 34 de noi cazuri la persoane întoarse recent în țară.

Și Singapore a raport 47 de noi cazuri, dintre care 33 de la persoane întoarse în țară, iar 30 dintre aceștia cetățeni singaporezi.

Coreea de sud se confruntă cu o nouă creștere a numărului cazurilor, joi, cu 152 de noi infectați, deși este neclar câți dintre aceștia sunt veniți din afară. Un nou focar își are centrul într-un azil din Daegu, unde 74 de pacienți au fost depistați cu coronavirus.

Deși centrul de greutate al pandemiei s-a mutat deja în Europa și Statele Unite, aceste noi cifre arată că ea este departe de a se fi terminat în Asia.

Japonia a raportat doar trei noi cazuri, miercuri, iar Hokkaido, cea mai puternic afectată regiune japoneză va ridica starea de urgență impusă încă din februarie, în condițiile în care oficialii japonezi spun că răspândirea virusului se află sub control.

Ei le-au transmis cetățenilor să rămână în continuare precauți și să nu părăsească locuințele decât atunci când este neapărat nevoie.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri