Avion Air Serbia în zbor spre Moscova, întors la Belgrad după o alertă cu bombă la bord

Data publicării:
traseu zbor avion air serbia
Avionul companiei Air Serbia a fost nevoit să se întoarcă la Belgrad. Sursă foto: Flightradar24

Un avion de pasageri al companiei Air Serbia, care zbura pe ruta Belgrad - Moscova, a fost nevoit să se întoarcă la Belgrad după ce a fost anunțată o bombă la bord. Presa sârbă scrie despre „un război special împotriva companiei de stat Air Serbia”, care, datorită poziției de neutralitate a țării, a devenit poarta de intrare în Europa pentru turiștii ruși.

Avionul s-a întors la Belgrad după un e-mail cu un mesaj că aparatul a fost minat, a relatat luni ziarul belgrădean Vecernje Novosti, preluat de TASS, potrivit Agerpres.

Potrivit tabloului electronic de afişare al aeroportului din Belgrad, zborul JU 652D al companiei Air Serbia a decolat din Belgrad la ora 14.03 (15.03 ora României). Înregistrarea zborului pe site-ul Flightradar24.com arată că, cu puţin timp înainte de a trece din Unfaria în Slovacia, aparatul s-a întors spre Belgrad.

Publicaţia sârbă aminteşte că un semnal similar a fost primit la 11 martie. Atunci avionul a fost întors, dar mesajul s-a dovedit a fi fals. Potrivit ziarului, mesajul fals că avionul era minat a fost trimis de pe teritoriul Ucrainei. Publicaţia îl numeşte „un război special împotriva companiei de stat Air Serbia”.

La rândul său, agenţia de presă Tanjug a relatat că în avionul care se întoarce la Belgrad se află 125 de pasageri şi membri ai echipajului.

Serbia, poarta de intrare în Europa pentru turiștii ruși

Anterior, preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat că Serbia va reduce numărul de zboruri către Rusia din cauza presiunii din partea Occidentului, o decizie urmând a fi luată în câteva zile. Totodată, el a amintit că numărul zborurilor către Rusia din Turcia este de 30 de ori mai mare decât din Serbia, însă nu se fac reclamaţii împotriva acestora. Potrivit lui Vucic, o serie de ţări arabe efectuează de 15-20 de ori mai multe zboruri către Federaţia Rusă, dar Occidentul cumpără de la ele petrol, de aceea nu are pretenţii în ce le priveşte.

O analiză recentă firmei de studiere a tendinţelor în ticketing ForwardKeys, arăta că gradul de umplere a avioanelor care fac legătura între Rusia şi Serbia a crescut cu aproximativ 50% în prima săptămână a lunii martie, comparativ cu situaţia anterioară invadării Ucrainei. 

Poziţia neutră a Belgradului în conflictul dintre Rusia şi Ucraina permite companiei aeriene Air Serbia să continue să zboare în Rusia într-un moment în care companiile aeriene din UE şi Rusia au interdicţie de zbor între cele două regiuni. Astfel, operaţiunile Air Serbia oferă o poartă de intrare în Europa pentru ruşii care altfel ar fi nevoiţi să ocolească prin Turcia sau Golful Persic.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Celine Dion, într-o imagine rară alături de gemenii ei, la concertul The Rolling Stones. Nelson și Eddy au 13...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Coldplay aduce sustenabilitatea la Bucuresti. Fanii vor genera energie prin dans