Bilanțul real al pierderilor Rusiei, publicat din greșeală de un site pro-Kremlin: Peste 13.000 de morți, 7.000 de dispăruți (presă)

Data actualizării: Data publicării:
2 soldati ucraineni cerceteaza carcasa unui elicopter rus doborat pe camp. Unul din ei tine in mana o caciula ruseasca de militar
Elicopter rus Mi-8 doborât în apropiere de Makariv. Foto: Profimedia

Pierderile reale ale Rusiei în Ucraina ar fi de peste 13.000 de soldați, în vreme ce alți 7.000 sunt dați dispăruți. De asemenea, pe crucișătorul Moskva și-ar fi pierdut viața 116 militari, iar alți peste 100 dați dispăruți. Bilanțul ar fi fost furnizat de Ministerul rus al Apărării în cadrul unui briefing neoficial și publicat din greșeală de o publicație apropiată Kremlinului, care ulterior a șters informația de pe site. Publicația Readovka susține acum că i-a fost atacat contul și postarea a fost făcută de altcineva.

Informația a fost dezvăluită de Kevin Rothrock, editor al site-ului Meduza, site critic la adresa Kremlinului și interzis pe teritoriul Rusiei. Potrivit dezvăluirii, publicația Readovka, apropiată Kremlinului, a publicat pe o rețea socială bilanțul real al pierderilor suferite de Rusia în Ucraina, furnizat de Ministerul Apărării de la Moscova în cadrul unui briefing neoficial. 

Postarea a fost ștearsă ulterior, însă a putut fi recuperată cu ajutorul serviciului de arhivare Wayback Machine.

„În cadrul unui briefing neoficial, Ministerul rus al Apărării a anunțat date despre pierderile suferite în timpul operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei. Pierderile ireversibile ale părții ruse se ridică la 13.414 soldați. Alți circa 7.000 sunt dați dispăruți.

De asemenea, a fost anunțat și bilanțul pentru crucișătorul Moskva: au fost confirmați 116 morți și peste 100 de oameni sunt dați dispăruți”, se arată în mesajul despre care editorul Meduza afirmă că a fost postat de Readovka pe rețeaua VKontakte, șters și recuperat ulterior de jurnalist.

Mesajul mai precizează că bilanțul exact al victimelor este greu de făcut, din cauza intensității luptelor și a imposibilității de a avea acces la trupurile rămase pe câmpul de luptă.

Postarea nu se mai găsește acum pe pagina VKontakte a publicației Readovka, în schimb a apărut o dezmințire din partea acesteia. Publicația susține că i-a fost atacat contul și altcineva a făcut postarea respectivă, motiv pentru care a fost ștearsă. Totuși, când face referire la postarea ștearsă, Readovka scrie că ea ar fi conținut un bilanț de „3 milioane de morți”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

bilant rusia vkontakt
Captură cu postarea Readovka pe rețeaua VKontakte, care a fost ștearsă și recuperată apoi din arhiva internetului. Sursă: web.archive.org

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...