Blinken: Rusia își așază trupele pentru o invazie completă a Ucrainei din nord, est și sud

Data actualizării: Data publicării:
Scretarul de stat al SUA Antony Blinken
Scretarul de stat al SUA Antony Blinken. Foto: Profimedia Images

Rusia „face ultimele pregătiri” pentru a avea forțe militare pe poziție pentru o „invazie completă”, a declarat miercuri secretarul de stat american Antony Blinken care a precizat că SUA „au văzut cu siguranță prezența forțelor ruse în interiorul Ucrainei”, relatează CNN.

Într-un interviu acordat ABC News, Blinken a spus că nu poate oferi „cifre exacte”, dar „tot ce am văzut în ultimele 24 până la 48 de ore arată ca Rusia face ultimele pregătiri pentru a avea forțele pe poziție la granițele Ucrainei, la nord, la est, la sud, pentru a fi gata pentru o invazie completă.” 

Întrebat dacă are motive să creadă că Rusia va lansa o invazie completă a Ucrainei în această seară, secretarul de stat al SUA a spus că da, însă a precizat ulterior că „nu poate pune o dată sau ora exactă”.

Acesta și-a exprimat speranța că amenințarea unor sancțiuni suplimentare l-ar putea împiedica pe președintele Putin să înceapă o invazie la scară largă.

„Am arătat clar că, dacă Rusia continuă să escaladeze, dacă se angajează într-o invazie pe scară largă a Ucrainei, dincolo de ceea ce face deja, vom suplimenta sancțiunile și sper că acest lucru va avea un efect de descurajare.” spuse Blinken.

 „Va exista un răspuns foarte rapid și sever. Acesta este un preț pe care Vladimir Putin și Rusia îl vor plăti mult, mult timp.”, a mai spus oficialul american.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri