Bloggerii ruşi critică Moscova după vizita preşedintelui SUA în Ucraina: "Biden a ajuns la Kiev înaintea lui Putin"

Data publicării:
Preşedintele SUA Joe Biden îi strânge mâna preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski în timpul vizitei sale la Kiev pe 20 februarie 2023.
Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o vizită surpriză la Kiev. Foto: Profimedia Images

Vizita preşedintelui SUA Joe Biden în capitala Ucrainei a fost văzută ca o dovadă de slăbiciune a Moscovei de către unii bloggeri militari, jurnalişti sau chiar soldaţi ruşi care au remarcat cu ironie că Joe Biden "a ajuns la Kiev înaintea lui Putin", scrie CNN.

Igor Girkin, un fost lider separatist din Ucraina şi membru FSB, care are acum un blog pe teme militare şi s-a autointitulat un ultranaţionalist rus, a remarcat că Biden, pe care îl numește "bunicul" ar fi putut ajunge şi în zonele în care se duc lupte fără să păţească nimic.

"Nu m-ar fi mirat dacă bunicul (care oricum nu este bun decât pentru provocari) ar fi fost adus şi în Bahmut. Şi nimic nu i s-ar fi întâmplat", a scris Girkin, care a mai criticat Kremlinul şi în trecut, însă pentru abordarea prea "slabă" pe care ar avea-o în Ucrainia.

La rândul său, jurnalistul Sergei Mardan, de regulă un propagandist al Kremlinului, a numit vizita lui Biden "o demonstraţie de umilire a Rusiei" în faţa căreia Moscova nu a avut răspuns.

"Biden în Kiev. O demonstraţie de umilire a Rusiei", a scris Mardan pe Telegram. Acesta a amintit de rachetele hipersonice frecvent menţionate de Vladimir Putin în avertismentele date Occidentului, remarcând că acestea sunt doar "poveşti".

"Poveştile despre miraculoasele (rachete n.r.) hipersonice să rămână doar pentru copii. La fel şi vrăjile cu războiul sfânt pe care îl ducem împotriva întregului Occident. Bănuiesc că şi în războaiele sfinte se iau pauze de masă", a scris Mardan.

Vizita lui Biden în Ucraina a fost comentată şi pe un popular cont de Telegram folosit de soldaţii ruşi. Aceştia au remarcat cu ironie că Biden a ajuns la Kiev înaintea lui Putin.

"La aproape un an de la începutul operaţiunii militare speciale (termen folosit de Kremlin pentru invadarea Ucrainei n.r.), aşteptam ca în oraşul rusesc Kiev să vină preşedintele Federaţiei Ruse, nu preşedintele Statelor Unite", se arată într-unul dintre mesaje.

Pe de altă parte, fostul preşedinte rus, Dmitri Medvedev, a declarat că vizita lui Biden s-a făcut cu "asigurări de securitate în avans" şi a acuzat NATO că profită de pe urma războiului.

"Biden, după ce a primit asigurări de securitate în avans, a ajuns în sfârşit la Kiev. Şi, desigur, au avut loc obişnuitele incantaţii despre victoria care va urma să vină şi despre noile arme şi oamenii curajoşi. Este important de notat că Occidentul a trimis deja arme şi bani Kievului cu regularitate. În cantităţi uriaşe, permiţând complexului militar-industrial al ţărilor NATO să câştige bani şi să fure arme şi să le vândă teroriştilor din toată lumea", a scris Medvedev pe Telegram.

Medvedev, care acum este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, s-a remarcat de la începutul războiului din Ucraina prin afirmaţiile belicoase la adresa Occidentului.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...