Bloomberg: SUA și Regatul Unit anchetează tranzacții ilegale cu criptomonede făcute de Rusia. O încălcare majoră a sancțiunilor

Data publicării:
MONTREAL, CANADA - JUNE 20, 2018: Tether crypto currency home page. Cryptocurrency is a digital currency in which encryption techniques are used to ge
Tranzacțiile investigate au fost efectuate folosind criptomoneda Tether. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Statele Unite şi Regatul Unit investighează o încălcare majoră a sancțiunilor impuse Rusiei, prin tranzacţii ilegale cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate prin intermediul pieţei virtuale de schimb Garantex, cu sediul la Moscova, relatează joi agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Potrivit agenţiei Bloomberg, care a anunţat desfăşurarea acestei investigaţii, respectivele tranzacţii reprezintă una dintre cele mai mari încălcări a sancţiunilor impuse Rusiei după invazia în Ucraina.

Ancheta nu a fost încă făcută publică, dar conform Bloomberg plăţile investigate au fost efectuate prin intermediul pieţei virtuale de schimb de devize Garantex, cu sediul la Moscova, folosind criptomoneda Tether, ce are în circulaţie echivalentul a circa 100 de miliarde de dolari americani.

Compania Garantex este sancţionată de SUA şi de Regatul Unit în urma suspiciunilor că facilitează în Rusia delicte financiare şi tranzacţii ilicite.

Această investigaţie face parte din acţiunile prin care Occidentul caută să împiedice fluxul de bani către Rusia, în contextul sancţiunilor prin care statele ce susţin Ucraina în războiul cu Rusia încearcă să diminueze capacitatea acesteia din urmă de a-şi susţine industria militară şi să-i provoace cât mai multe pierderi economice.

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a încercat încă de la începutul acestui război să investigheze instrumente de schimb cum este cazul Garantex.

Însă în acest stadiu este prea devreme pentru a anticipa care vor fi concluziile investigaţiei, având în vedere complexitatea şi opacitatea tranzacţiilor cu criptomonede.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri