Cadavrul unei femei care suferea de schizofrenie, găsit după trei ani într-un apartament. Familia acuză serviciile sociale și medicale

Data actualizării: Data publicării:
Laura Winham
Laura Winham a fost găsită moartă după trei ani, în casă. FOTO The Guardian

Cadavrul unei femei care suferea de schizofrenie a fost găsit după trei ani, perioadă în care nimeni de la serviciile sociale și de sănătate nu a intervenit. Familia a acuzat că Laura Winham, în vârstă de 38 de ani a fost abandonată și lăsată să moară, scrie The Guardian.

Laura Winham locuia singură și încerca să se îngrijească fără să apeleze la familie. A fost găsită în mai 2021 într-o „stare mumificată, aproape scheletică” la apartamentul ei dintr-un bloc de locuinţe sociale din Woking, Surrey, de către poliţie şi rude.

Familia ei a spus că serviciile de asistenţă socială şi de îngrijire nu numai că nu au intervenit în urma semnelor clare de deteriorare a sănătăţii lui Winham, dar au neglijat să facă controalele de rutină care ar fi dus la descoperirea cadavrului ei.

În cei trei ani şi jumătate în care corpul ei a stat în apartament, nu există vreo dovadă că cineva ar fi încercat să afle ce este cu ea, deși ajutorul de invaliditate i-a fost oprit, iar gazele i-au fost întrerupte. Nici faptul că femeia nu a răspuns  la scrisori, apeluri telefonice şi mesaje sau atunci când cineva suna la ușă nu a făcut ca cineva să intervină sau să se intereseze de starea ei.

Sora lui Winham, Nicky, a acuzat asistenţa socială și serviciile medicale că „au închis ochii” la numeroasele semne de avertizare privind situaţia sa. „Toţi cei care au ținut legătura cu Laura şi au avut o datorie faţă de ea la un moment dat, pur şi simplu s-au spălat pe mâini şi au uitat-o. A fost abandonată şi lăsată să moară. Nimeni nu ar trebui să sufere aşa cum a suferit Laura din cauza lipsei de sprijin. Acum trebuie să trăim cu tristeţea devastatoare a ceea ce s-a întâmplat şi ne facem publică povestea pentru că nu vrem ca alte familii să sufere în acest fel”, a spus ea.

Familia ei a descris modul în care Winham a depăşit dizabilităţile fizice, surditatea, problemele cardiace şi problemele de sănătate mintală în adolescenţă. Ea a învățat bine și a absolvit o facultate. Era sociabilă şi avea prieteni, a spus familia ei, până la un moment dat când problemele de sănătate mintală s-au agravat.

Se crede că Winham a murit în noiembrie 2017, la doar câteva săptămâni după ce ofiţerii de poliţie care au vizitat apartamentul pentru o problemă minoră au transmis îngrijorări către serviciile sociale cu privire la faptul că femeia nu se îngrijea și că nu avea mâncare în apartament.

Cadavrul lui Winham a fost găsit în mai 2021, când familia a vizitat-o ​​pentru a o informa că tatăl ei a murit. Femeia a fost identificată după fișa dentară.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri