Campioana olimpică Elena Isinbaeva i-a supărat pe ruși după ce a spus că susține pacea în Ucraina. Un stadion nu-i va mai purta numele

Data publicării:
Elena Isinbaeva, dubla campioană olimpică cu prăjina
Elena Isinbaeva a fost reprezentantul electoral al preşedintelui Vladimir Putin. FOTO: Profimedia Images

Autorităţile din regiunea rusă Daghestan au decis să retragă numele Elenei Isinbaeva, purtat de un stadion de atletism, după ce dubla campioană olimpică cu prăjina s-a pronunţat în favoarea păcii în conflictul din Ucraina, transmite EFE, citată de Agerpres.

Serghei Melikov, şeful republicii Daghestan, a spus pe contul său de Telegram: „Nu exclud ca lumea să vrea recuperarea vechiului nume al stadionului, Trud (Munca). Iar în onoarea Elenei Isinbaeva să se denumească vreo sală din Spania”.

Melikov a ordonat primarului capitalei Daghestanului, Mahacikala, şi ministrului Sporturilor ca stadionul de atletism să nu mai poarte numele Elenei Isinbaeva.

Controversa a izbucnit după ce Isinbaeva a anunţat pe reţelele de socializare că din septembrie îşi va relua activitatea ei din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

Isinbaeva a fost reprezentantul electoral al președintelui Vladimir Putin

Isinbaeva, care a fost reprezentantul electoral al preşedintelui Vladimir Putin, a dat asigurări că gradul militar de maior pe care l-a primit în 2015 la ŢSKA, clubul Armatei Ruse, este „pur nominal” şi a amintit că nu a servit „niciodată” în Forţele Armate. Ea nu a fost nici deputat şi nici nu face parte din partidul la putere.

Pentru că aparţinea de clubul ŢSKA, CIO a suspendat-o provizoriu din activităţile sale, deşi Comisia de Etică a concluzionat că ea putea să-şi continue activitatea, pentru că nu a avut niciun contract cu Armata şi nici nu a susţinut campania militară din Ucraina.

„Sunt o persoană a păcii. Întotdeauna am fost şi mereu voi fi. Întotdeauna am crezut şi voi crede în ce este mai bun în fiecare persoană”, a declarat Isinbaeva, care la un moment dat a primit o medalie de la actualul ministru al Apărării, Serghei Şoigu.

Aceste declaraţii i-au adus critici puternice în Rusia, unde este acuzată că şi-a vândut patria pentru un post în CIO şi pentru proprietăţile imobiliare din Spania.

Potrivit unei investigaţii a colaboratorilor liderului opoziţiei ruse întemniţat, Alexei Navalnîi, Isinbaeva deţine două vile şi un apartament în Spania în valoare de trei milioane de euro.

Atleta rusă a cucerit medaliile olimpice de aur la Atena 2004 şi Beijing 2008, un bronz la Londra 2012, a fost de patru ori campioană mondială în sală şi de trei ori în aer liber. Isinbaeva deţine încă recordul mondial la prăjină cu o săritură de 5,06 m, reuşită în 2009.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
De ce Regele Charles ține mereu mâinile în buzunar sau la spate. Își ascunde degetele?
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez, detaliul care amplifică zvonurile privind divorțul de Ben Affleck: „Lipsă de integritate și...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...