Carnagiu în Yemen: Peste 100 de morţi şi răniţi, după ce Arabia Saudită a bombardat un centru de detenţie pentru muncitori migranţi

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0655072907
Centrul de detenţie din Yemen, după bombardament. Foto: Profimedia Images

Cel puţin 100 de persoane au fost ucise sau rănite după ce forţele militare conduse de Arabia Saudită au bombardat un centru de detenţie din Sa'ada, Yemen. Conform reprezentanţilor organizaţiei Medici Fără Frontiere, cel puţin 70 de persoane au fot ucise, dar numărul victimelor ar putea să crească. informează BBC.

La câteva ore după atacul aerian, produs la 02.30 dimineaţa şi care a vizat centrul de detenţie, salvatorii încă mai scoteau cadavre dintre ruine. Şansele de a mai găsi supravieţuitori scad cu fiecare oră.

Sa'ada reprezintă un fief al rebelilor Houthi din Yemen, iar atacul este considerat o răzbunare a Arabiei Saudite după explozia de zilele trecute de lângă aeroportul din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, un aliat al saudiţilor, provocată de un posibil atac cu dronă.

Conform The Guardian, cel puţin 60 de persoane au murit şi alte 200 sunt rănite. Închisoarea din Sa’ada a fost folosită ca centru de detenţie pentru muncitorii migranţi care tranzitează Yemenul.

Într-un atac aerian separat a fost lovit un centru de telecomunicaţii din portul Hoddeidah (Al-Hudaydah), ceea ce a provocat căderea internetului în Yemen. Trei copii care se jucau fotbal au fost ucişi în acest bombardament, informează The Guardian.

Din 2015, Arabia Saudită conduce o coaliţie de state arabe într-un război împotriva rebelilor houthi din Yemen. Zeci de mii de civili, dintre care peste 10.000 de copii au fost ucişi sau răniţi până acum în acest conflict.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri