Ce cred liderii militari americani că primește Coreea de Nord în schimbul armelor și militarilor trimiși în Rusia

Data publicării:
Kim Jong Un a inspectat un șantier unde va fi construit un submarin cu propulsie nucleară
Kim Jong Un a inspectat un șantier unde va fi construit un submarin cu propulsie nucleară. Foto: Profimedia

Coreea de Nord a trimis militari și arme în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Înalți oficiali americani au sugerat că Phenianul ar putea primi în schimb ajutor pentru dezvoltarea de rachete și submarine. China pare să fie, de asemenea, implicată, a spus un amiral, potrivit Business Insider.

De când Coreea de Nord a început să trimită Rusiei arme și militari, oficialii americani au speculat ce ar putea primi în schimb dictatorul de la Phenian, Kim Jong Un.

Săptămâna trecută, doi lideri militari americani de vârf din regiunea Indo-Pacific au sugerat că sprijinul ar putea aduce o serie de câștiguri pentru Phenian, de la capacități militare până la eludarea sancțiunilor.

La o audiere în Comisia pentru Serviciile Armate din Senatul american privind provocările și amenințările din regiunea Indo-Pacific, unul din subiectele discutate a fost relația din ce în ce mai apropiată dintre Phenian și Moscova.

Parteneriatul strategic dintre cele două țări a schimbat semnificativ situația din regiune, a spus generalul Xavier Brunson, șeful Comandamentului Națiunilor Unite și al Forțelor SUA din Coreea de Sud.

Această relație a oferit noi oportunități pentru Coreea de Nord de a ocoli sancțiunile internaționale, de a-și umple golurile din armată și de a căpăta un nou statut pe scena globală.

Printre câștiguri sunt și „tehnologie, expertiză și materiale spațiale, nucleare și pentru rachete” din Rusia, a adăugat generalul, care spune că acestea vor ajuta arsenalul Coreei de Nord să progreseze în următorii câțiva ani.

Forțele nucleare ale Coreei de Nord s-au îmbunătățit deja. Țara a dezvoltat noi rachete balistice intercontinentale pentru focoasele sale nucleare. Sprijinul suplimentar nu va face decât să accelereze progresele.

Alte câștiguri așteptate, au spus Brunson și amiralul Samuel Paparo, liderul Comandamentului Indo-Pacific al SUA, includ mijloace aeriene, rachete sol-aer și tehnologii submarine.

În plus, Coreea de Nord capătă o experiență valoroasă în războiul modern și informații cruciale cu privire la modul în care armele și forțele sale se comportă în luptă. Artileria grea și rachetele balistice tactice ale Coreei de Nord au fost folosite în războiul brutal al Rusiei împotriva ucrainenilor.

Institutul de Analize pentru Apărare din Coreea de Sud a prezentat recent o nouă cercetare care indică faptul că Phenianul ar putea primi miliarde de dolari pentru rolul său în război.

Aceste potențiale câștiguri fac parte dintr-o „simbioză tranzacțională” mai mare dintre Coreea de Nord, Rusia și China, a spus Paparo, „în care fiecare stat compensează slăbiciunile celuilalt, în beneficiul reciproc al fiecăruia”.

În cazul Chinei, aceasta oferă sprijin Moscovei și, în schimb, primește ajutor pentru programul său submarin, care ar fi important într-un conflict maritim din Pacific cu Marina SUA.

China și Rusia construiesc un parteneriat împotriva Occidentului, în special împotriva SUA, de ani de zile, întărindu-și legăturile militare.

Coreea de Nord și Rusia și-au oficializat parteneriatul anul trecut, printr-un pact de apărare reciprocă și prin oferta Phenianului de a desfășura mii de militari pentru a lupta alături de forțele Moscovei în Kursk.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Actorul Sebastian Stan, mesaj pentru români: „Nu va fi ușor, dar va fi...
Digi FM
George Simion, comentariu deplasat despre Nicușor Dan: “Aveți un candidat pe care-l susțineți. E autist...
Pro FM
Sean Penn rupe tăcerea după ce Madonna l-a numit „iubirea vieții ei”: „Nu ne-a luat mult să realizăm adevărul”
Film Now
Dakota Johnson, sinceră ca niciodată: „A iubi pe cineva e cel mai înfricoșător și frumos lucru!” Actrița are...
Adevarul
Un medic urolog explică de câte ori pe zi e normal să mergi la toaletă, în funcţie de vârstă
Newsweek
Ce se întâmplă cu pensiile pe luna iunie? Guvernul face anunțul așteptat de 4.900.000 pensionari
Digi FM
Eugen Cristea, după moartea soției sale, actrița Cristina Deleanu: “O durere sfâșietoare. Nu a suferit mult...
Digi World
"Nu e de glumit. Intoxicația cu apă poate fi fatală!". Primele simptome și ce să faci dacă o persoană se...
Digi Animal World
Acest câine are un nume absolut hilar: „Mama mea refuză să-mi plimbe câinele pentru că numele lui e prea...
Film Now
Cum arată partenerul ideal pentru Sofía Vergara: „Să aibă la fel de mulți bani ca mine sau mai mulți, altfel...
UTV
Salma Hayek, pe coperta Sports Illustrated Swimsuit 2025: „Am aproape 60 de ani, nici nu mi-ar fi trecut prin...