Ce valorează mai mult pentru un militar ucrainean: un rus mort sau un tanc distrus? Sistemul de recompense din armata Kievului

Data publicării:
Legiunea ucraineană
Foto: Profimedia

Militarii ucraineni care se ocupă de drone au revizuit recent sistemul de punctaj care recompensează piloții pentru uciderile pe câmpul de luptă. Noul sistempune cel mai mare accent pe țintirea operatorilor de drone ruși. Sistemul, creat în august, acorda anterior cea mai mare valoare distrugerii sistemelor de artilerie și a tancurilor, scrie Business Insider.

Unitățile ucrainene câștigă acum 15 puncte pentru rănirea unui pilot de dronă și 25 pentru eliminarea acestuia, a declarat maiorul Robert „Magyar” Brovdi, noul comandant al Forțelor de Sisteme Fără Pilot din Ucraina, într-un discurs video din 12 iunie.

Distrugerea tancurilor, care anterior aducea 40 de puncte, acum aduce doar opt puncte unităților ucrainene. Distrugerea sistemelor de lansare a rachetelor multiple, care putea aduce până la 50 de puncte, acum aduce piloților ucraineni doar 10 puncte.

„Trebuie să stimulăm piloții să se orienteze către distrugerea personalului”, a declarat Brovdi, care a fondat și unitatea de atac UAV a corpului de marină ucrainean Magyar Birds, în videoclip.

Brovdi a spus că schimbarea a venit din îngrijorarea că unitățile ucrainene de drone nu eliminau infanteria rusă atât de repede cât era necesar, permițând Moscovei să acumuleze un surplus de trupe pe linia frontului.

Acum, sistemul ucrainean dublează punctele pe care un pilot de drone le poate obține pentru eliminarea unui soldat rus, de la șase puncte la 12 puncte pentru fiecare ucidere.

Brovdi a spus că noul sistem nu ar trebui să descurajeze operatorii de drone să lovească echipamentele rusești.

„Nu cunosc niciun pilot care, după ce a detectat o coloană blindată mecanizată a inamicului să nu le lovească doar pentru că nu primește bonus. Este absurd”, a spus el.

O săptămână mai târziu, bloggerii de război ruși reacționează

În rândul forțelor ruse, schimbarea este observată de bloggerii militari care scriu despre front.

„Vești proaste de pe front”, a scris Alexander Kharcenko, un jurnalist de război al presei de stat care administrează canalul Telegram Witnesses Bayraktar, avertizând despre „vânătoarea operatorilor noștri de drone”.

„Din propria experiență, pot spune că presiunea asupra logisticii a fost redusă, iar toate eforturile au fost redirecționate către identificarea și distrugerea echipajelor noastre de UAV”, a scris Kharcenko într-o postare de sâmbăta trecută.

„Trebuie să îmbunătățim camuflajul și să schimbăm pozițiile mai des”, a adăugat el.

Un alt blogger militar rus, Laboratory of the SVO, a sfătuit echipele de drone ruse să se răspândească, îndemnând piloții și operatorii de drone să stea separat.

„Nu este nevoie să rătăciți peste tot”, au scris el luni. „Sunteți adevărați cercetași. Cu cât vă mișcați mai puțin, cu atât veți trăi mai mult.”

De ce ucrainienii acordă importanță punctelor

Ucraina a creat inițial sistemul de recompense pentru a stimula unitățile de drone să vizeze mai eficient pozițiile inamice. Punctele pot fi folosite pentru a achiziționa echipamente pentru drone de la stat – un avantaj pentru multe unități care depind atât de resurse oficiale, cât și de resurse colectate din surse multiple pentru a continua luptele.

Pentru a-și revendica punctele, unitățile trebuie să filmeze și să înregistreze loviturile lor.

În aprilie, Ucraina a lansat un site web în stil „Amazon” care, potrivit oficialilor, oferă peste 1.000 de tipuri de echipamente în schimbul punctelor, inclusiv baterii, arme și dispozitive de comunicații prin satelit.

Brovdi a spus că, cu noul sistem de clasificare, eliminarea unei echipe tipice de trei piloți de drone ar putea aduce unei unități ucrainene suficiente puncte pentru a obține 57 de drone noi. O dronă FPV tipică de 10 inci poate costa aproximativ 500 de dolari.

Potrivit lui Brovdi, 507 unități ucrainene raportează lunar punctele acumulate.

În videoclipul său, comandantul a mai spus că intenționează să invite în mod regulat liderii celor mai bune 12 unități din clasamentul pe puncte, alături de reprezentanți ai altor unități selectate aleatoriu, pentru a oferi sfaturi într-un grup de discuții.

„În acest fel, vom modela orice situație și vom optimiza modelul de bonusuri, pe care îl vom propune celor responsabili”, a spus el.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Macron, gest urât faţă de Kate Middleton! Prinţesa nici nu a ştiut cum să reacţioneze, fotografii au surprins...
Digi FM
Cum vrea Irina Columbeanu să facă bani pentru a-și ajuta tatăl: "Simt că e responsabilitatea mea să am grijă...
Pro FM
Lewis Capaldi, revenire pe scenă după doi ani. De la durere, sindrom Tourette și anxietate, la aplauze: "A...
Film Now
Actrița care i-a depășit pe Samuel L. Jackson și Robert Downey Jr. și a devenit cel mai profitabil star de la...
Adevarul
Ce se schimbă pentru coasigurați de la 1 august: cum rămâi asigurat și ce trebuie declarat la ANAF pentru CASS
Newsweek
1.100.000 pensionari pierd un ajutor la pensie de 750 lei. Nicușor Dan a semnat
Digi FM
Admitere liceu 2025: cum se calculează media și ce trebuie să știe elevii după Evaluarea Națională
Digi World
Studiul de ultimă oră care schimbă profund ceea ce se credea despre capacitatea creierului adult de a genera...
Digi Animal World
Cinci papagali, recent donați la o grădină zoologică din Anglia, au înjurat vizitatorii. Angajații, nevoiți...
Film Now
Sophie Turner, despre scenele intime filmate pe platourile de la „Game of Thrones”: „Da, o nebunie”. Actrița...
UTV
Iustin Petrescu pierde primul proces din scandalul cu Marilu Dobrescu