Cea mai săracă țară din Orientul Mijlociu, devastată de război din 2015, a anuntat primii morți de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
yemen
Yemenul este ţara cu cel mai mare risc de catastrofă umanitară în 2021. Sursa foto: Getty Images

Yemen a înregistrat primele două decese legate de noul coronavirus, provocând temeri privind o epidemie în statul deja devastat de război. Este vorba de doi frați care au murit într-un spital din orașul-port Aden, scrie BBC.

Oficialii yemeniți au confirmat apariția a cinci cazuri de COVID-19 în Aden. Anterior, exista un singur caz la nivel național.

ONU a avertizat că există "o mare probabilitate" ca virusul să circule prin comunități nedetectat. Yemen a confirmat primul caz de COVID-19 acum patru săptămâni, în orașul al-Shihr. Cele 5 infecții descoperite miercuri în Aden sunt la 540 de kilometri distanță.

Războiul civil din Yemen, derulat în ultimii 5 ani, a făcut peste 100.000 de morți și a declanșat ce se consideră a fi cea mai gravă criză umanitară din lume. În jur de 10 milioane de oameni din Yemen sunt la un pas de foamete, 20 de milioane nu au acces la servicii de sănătate și spitalele care încă mai funcționează nu sunt pregătite să facă față unei epidemii.

Un raport ONU din 2019, citat de Al Jazeera, spunea că dacă războiul va continua, Yemenul ar putea deveni cea mai săracă țară din lume în 2022, cu 79% din populație trăind sub limita sărăciei și 65% în sărăcie extremă.

Din cauza războiului, numărul cetățenilor din Yemen care trăiau în sărăcie a sărit la 75% la finalul anului 2019, de la 47% înainte de începerea conflictului, în 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri