Cea mai scumpă înghețată din lume costă 6.400 de dolari. Vine la pachet și cu instrucțiuni

Data actualizării: Data publicării:
cea mai scumpa inghetata din lume
Înghețata conține ingrediente europene, printre care se numără și o trufă albă cultivată în regiunea Piemont. FOTO: Profimedia Images

Cea mai scumpă înghețată din lume costă 6.400 de dolari și se numește byakuya, în japoneză, adică „noapte albă”, transmite CNN.

Înghețata conține ingrediente europene, printre care se numără și o trufă albă cultivată în regiunea Piemont, din Italia. Desertul este completat de o frunză de aur comestibilă, două tipuri de brânză și „Sakekasu”, un ingredient sub formă de pastă derivat din procesul de fabricare a sake-ului.

„Ne-a luat peste un an și jumătate să o dezvoltăm, cu o mulțime de încercări și erori pentru a obține gustul potrivit”, a declarat anterior un reprezentant al companiei pentru Guinness World Records.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Compania a declarat că misiunea sa nu este doar de a face deserturi scumpe și apetisante, ci de a crea o aventură culinară care să îmbine ingredientele europene cu alimentele tradiționale japoneze.

Mai mult decât atât, înghețata vine la pachet cu mai multe instrucțiuni, înainte de servire. Spre exemplu, clienților li se recomandă să aștepte ca înghețata să ajungă la o textură moale, apoi să se adauge sosul din trufe albe și să fie servită cu o linguriță specială.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri