Cei doi români din Japonia infectați cu Covid-19 s-au făcut bine

Data actualizării: Data publicării:
Japan Screens Cruise Ship Diamond Princess For The Wuhan Coronavirus
Foto: GettyImages

Cei doi români membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, care au fost infectați cu coronavirus și au fost tratați în Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați, anunță autoritățile române. Cetățenii români se vor întoarce în țară, a informat Grupul de comunicare strategică, fără a da alte detalii.

Alți șase români care au fost pe vasul de croazieră Diamond Princess, blocat de la începutul lunii februarie în portul japonez Yokohama, din cauza epidemiei de coronavirus, au ajuns în 22 februarie în țară, fiind repatriați la cerere. Cetățenii români au fost aduși cu un avion militar, în condiții speciale, iar pentru două săptămâni urmau să fie izolați, ținuți în carantină într-un loc pe care autoritățile nu l-au dezvăluit. 

La bordul Diamond Princess s-au aflat inițial 17 români: doi pasageri și 15 membri ai echipajului. Șase dintre acești români au cerut repatrierea. Mai întâi au sosit la Berlin, cu un transport special organizat de Uniunea Europeană, iar de acolo au fost preluați de aeronava Ministerului român al Apărării și aduși în țară. 

706 dintre cele peste 3.700 de persoane aflate la bordul pachebotului Diamond Princess s-au infectat cu Covid-19. Șase dintre ele au murit, 488 sunt încă sub tratament, iar 212 s-au făcut bine. 35 dintre persoanele infectate sunt în stare critică. 

În România, în prezent, sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat virusul COVID -19 (coronavirus).

Alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Pe teritoriul României au fost confirmate până acum 6 cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat.

Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri