Cel mai modern radar de artilerie al armatei ruse a fost distrus de Himars a doua zi după ce s-a anunțat trimiterea sa pe front

Data publicării:
Radar de artilerie rusesc distrus de Himars ucrainean
Radar de artilerie rusesc distrus de Himars ucrainean în zona Herson. Captură gif: X/Twitter/ministerul ucrainean al Apărării

Cel mai modern radar de artilerie intrat în dotarea armatei ruse a fost distrus după doar o zi de când propaganda rusă a anunțat trimiterea sa pe frontul din Ucraina. Radarul de artilerie a fost distrus în regiunea Herson de o salvă trasă de un lansator Himars ucrainean.

„E momentul Himars! O lovitură perfectă distruge un radar de artilerie rusesc 1K148 Yastreb-AV, în valoare de circa 250 de milioane de dolari”, se arată într-o postare publicată pe pagina de X/Twitter a ministerului ucrainean al Apărării.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sursele media ruse anunțaseră pe 2 ianuarie că respectivul „complex radar” 1K148 „Yastreb” tocmai a intrat în dotarea unităților de artilerie ale Moscovei.

Radarul de artilerie „Yastreb” a fost descris de ruși drept un sistem care „folosește senzori și sisteme de comunicații moderne și capacități de procesare avansate care permit comandanților unităților de artilerie să identifice repede și precis pozițiile inamice”.

Astfel, rușii susțin că acest radar de artilerie este capabil să „urmărească automat traiectoria obuzelor trase de artileria inamică și să determine astfel coordonatele exacte ale poziției (artileriei).

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri