Cel puțin 9 oameni au murit și 2 sunt dați dispăruți, după un incendiu la o casă de vacanță pentru persoane cu dizabilități din Franța

Data actualizării: Data publicării:
incendiu franta
Cel puțin 9 oameni au murit și 2 sunt dați dispăruți, după un incendiu la o casă de vacanță pentru persoane cu dizabilități din Franța. Foto: Profimedia

Cadavrele a 9 persoane au fost găsite și se crede că încă două persoane au murit în urma unui incendiu la o casă de vacanță care găzduiește persoane cu dizabilități de învățare din Franța, scrie BBC.

Aproape 80 de pompieri au intervenit la incendiul din La Forge, după ce serviciile de urgență au fost alertate miercuri la ora locală 06:30.

Persoanele dispărute sunt considerate „posibil decedate”, potrivit unui oficial local.

Cauza incendiului de la proprietate nu a fost încă stabilită.

Șaptesprezece persoane au fost evacuate din clădire și cel puțin o persoană a fost transportată la spital.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a confirmat anterior că o operațiune de salvare este în desfășurare, dar a spus că este probabil să existe mai multe victime în urma incendiului din orașul care este situat lângă Wintzenheim, aproape de granița cu Germania.

Patru mașini de pompieri și 76 de pompieri au fost trimiși pentru a stinge incendiul, care a fost rapid controlat, în ciuda intensității, se mai arată în comunicat.

Potrivit guvernului francez, cabana era folosită de două grupuri de adulți de la două organizații caritabile separate care ajută persoanele cu dizabilități.

Președintele francez Emmanuel Macron a transmis că gândurile sale sunt la victime și la familiile acestora și a mulțumit serviciilor de urgență pentru că au răspuns la „tragedie”. „În faţa acestei tragedii, mă gândesc la victime, la răniţi, la rudele lor. Mulţumesc forţelor noastre de securitate şi serviciilor nostre de salvare mobilizate”, a transmis Macron.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri