Galerie Foto Ceremonie fastuoasă la Edinburgh. Regele Charles a primit coroana Scoției, sceptrul și o sabie numită după regina Elisabeta

Data publicării:
Regele Charles a primit Bijuteriile Coroanei Scoției
Scoţia a organizat miercuri propriul eveniment pentru a marca urcarea pe tron a regelui Charles III. Foto: Profimedia

Scoţia a organizat miercuri propriul eveniment pentru a marca urcarea pe tron a regelui Charles III. La ceremonia din Edinburgh, monarhul a primit Bijuteriile Coroanei Scoției, alături de soția sa, regina Camilla.

Scoţia a organizat miercuri propriul eveniment pentru a marca urcarea pe tron a regelui Charles III. Foto: Profimedia
Scoţia a organizat miercuri propriul eveniment pentru a marca urcarea pe tron a regelui Charles III. Foto: Profimedia

Suveranii birtanici au străbătut centrul orașului Edinburgh, de la reședința regală la catedrala Saint Giles. O parte cu totul specială a ritualului a fost mutarea bijuteriilor coroanei, sub escortă militară, de la castelul Ediburgh unde sunt păstrate, la catedrală. După slujbă, ele vor fi returnate garnizoanei de la Castelul Regal, potrivit BBC

Însemnele regale constau din coroana veche de 483 de ani, cea mai veche din Marea Britanie, din sceptrul regal și o sabie.

Regele Charles a primit o sabie nouă botezată după numele mamei sale, regina Elisabeta. Explicația este simplă: sabia originală e prea veche și fragilă și va rămâne în tezarul din castel.

Piatra Destinului, un simbol important al identităţii scoţiene, a fost, de asemenea, mutată în catedrală pentru festivităţi.

Ceremonia de la Edinburgh este o tradiție care marchează unirea celor două coroane - a Angliei și a Scoției - în 1603, în persoana unui singur monarh. Din 1707, Anglia și Scoția s-au unit efectiv, sub numele de Regatul Marii Britanii.

„Nu este o încoronare”, a spus George Gross, expert în încoronări la King's College din Londra.

„Dar este foarte simbolic în sensul că Scoţia are propria identitate”, a adăugat el.

Ceremoniile de la Edinburgh sunt o continuare a efortului lui Charles de a consolida legăturile cu oamenii din cele patru naţiuni care alcătuiesc Regatul Unit, în timp ce încearcă să arate că monarhia veche de 1.000 de ani rămâne relevantă în Marea Britanie modernă, potrivit News.ro. La scurt timp după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, în septembrie anul trecut, Charles a vizitat Irlanda de Nord, Scoţia şi Ţara Galilor înainte de a participa la funeraliile de stat din Londra.

La fel cum ceremonia de încoronare din mai a oferit indicii cu privire la natura multiculturală a Marii Britanii de astăzi, slujba religioasă de miercuri a inclus un psalm cântat în gaelică.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri