Cine erau pasagerii din mașina care a explodat pe podul care leagă Canada de SUA. Poliția i-a identificat

Data actualizării: Data publicării:
poltiie pe rainbow bridge dupa explozie
Poliția a identificat cele două persoane care erau în mașina care a explodat miercuri pe Podul Rainbow, care leagă statul New York (SUA) de Ontario (Canada). FOTO: Profimedia Images

Poliția a identificat cele două persoane care erau în mașina care a explodat miercuri pe Podul Rainbow, care leagă statul New York (SUA) de Ontario (Canada), scrie BBC.

Este vorba despre Kurt Villani și soția sa Monica Villani, ambii în vârstă de 53 de ani. Ei locuiau la 16 kilometri sud de locul accidentului.

Cuplul deținea un lanț de magazine de feronerie și cherestea în New York. Într-o declarație transmisă pentru CBC, familia a spus că este recunoscătoare pentru „rugăciuni, condoleanțe și mesajele” primite. .

Încă nu este clar de ce vehiculul a accelerat atât de tare înainte de explozie. Polițiștii iau în calcul mai multe cauze ale accidentului, inclusiv o defecțiune tehnică a mașinii.  Vehiculul a fost „mistuit de flăcări”, iar din mașină nu a mai rămas nimic în afară de motor. Nici măcar plăcuța de înmatriculare nu a fost recuperată.

Imagini video cu accidentul, surprinse de camerele de supraveghere, au maşina care circula cu viteză mare, apoi a lovit un obiect şi a zburat prin aer înainte de a prăbuşi şi a exploda. Şoferul şi un pasager au murit.

Un ofiţer al Agenţiei menţionate a suferit răni minore.

CNN relata că şoferul era un bărbat de 56 de ani care călătorea împreună cu soţia sa pentru a asista la un concert al trupei rock KISS.

Accidentul a avut loc într-un moment în care îngrijorările privind securitatea sunt sporite, la nivel mondial, din cauza conflictului Israel-Hamas, dar și-n cea mai aglomerată perioadă în care numeroși americani călătoresc pentru a se reuni cu familiile.

Departamentul pentru gestionarea accidentelor din cadrul Poliţiei din Niagara Falls a preluat ancheta incidentului, despre care agenţiile federale din SUA, inclusiv FBI, au stabilit că nu a fost unul terorist.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri