Criză în Barcelona, din cauza secetei extreme: Oamenii sunt amenințați cu amenzi dacă folosesc prea multă apă

Data actualizării: Data publicării:
persoana care umple un pahar cu apa de la robinet
Mai multe gospodării ar fi depășit limita de 200 de litri de persoană pe zi stabilită de autorități, în contextul secetei extreme. FOTO: Shitterstock

Autoritățile din Barcelona au trimis 24.000 de somații locuitorilor care „consumă cantități excesive de apă”, pe fondul secetei extreme cu care se confruntă Spania, transmite euronews.com.

Mai multe gospodării ar fi depășit limita de 200 de litri de persoană pe zi stabilită de autorități, în contextul secetei extreme.

De asemenea, oamenii au mai multe interdicții în acest sens, printre care se numără udarea grădinilor și spălarea mașinilor.

Autoritățile i-au avertizat pe locuitori și cu privire la amenzile cu care s-ar putea confrunta dacă constată că încalcă regulile.

Aproximativ 250 de somații suplimentare au fost trimise și „marilor consumatori”, care utilizează mai multă apă decât este permis. Autoritățile le-au solicitat și detalii despre planurile lor actuale și viitoare de economisire a apei.

Cum reduce Barcelona consumul de apă

Zona metropolitană Barcelona (AMB) încearcă să reducă consumul de apă în cele 36 de municipalități ale sale, după ce la 1 februarie a fost declarată stare de urgență din cauza secetei. Este „cea mai lungă și mai severă secetă din zona metropolitană din istorie”.

Șapte municipalități din zona metropolitană - Begues, Cervello, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervello, Sant Just Desvern, Sant Vicenc dels Horts și Tiana - vor avea presiunea apei redusă începând cu 11 martie.

Aceste municipalități au depășit, în medie, limita de 200 de litri de apă de persoană pe zi.

Dacă seceta continuă, AMB intenționează să extindă treptat această reducere a presiunii apei la alte municipalități, începând cu cele care utilizează cea mai mare cantitate de apă.

În paralel cu eforturile de reducere a consumului, autoritățile locale încearcă, de asemenea, să crească cantitatea de apă disponibilă pentru a întârzia restricțiile. Apa recuperată reprezintă o parte importantă a acestei strategii.

În prezent, un sfert din apa consumată de cei 3,3 milioane de locuitori ai zonei metropolitane Barcelona este recuperată. 

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri