Video Cum a furat o dronă ucraineană o stație radio de la un soldat rus, mort pe front

Data publicării:
statie radio
Stația radio a unui soldat rus a fost sustrasă de dronă. Foto: Captură video

Un videoclip postat pe Twitter de Serghei Pritula, un cunoscut actor și prezentator TV din Ucraina, arată cum o dronă este trimisă într-o zona ocupată de ruși și apucă o stație radio care aparținuse unui soldat rus, mort în război. Cu ajutorul stației, soldații ucraineni au ascultat zile în șir planurile inamicilor, scrie Insider.

Momentul, înregistrat video, arată o dronă zburând deasupra unui câmp plin cu cratere în urma unor lupte, apoi ajunge deasupra stației radio de lângă cadavrul unui soldat rus. Cu un dispozitiv de agățare, drona apucă și ridică stația radio din iarbă, apoi face rapid cale întoarsă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Unitatea a declarat pentru Insider că videoclipul a fost filmat pe 28 decembrie anul trecut, lângă satul Verkhnekamianske din regiunea Lugansk din estul Ucrainei, o locație aflată în apopropierea unui teritoriu ocupat de ruși.

"Am primit informații prin stația radio, fiindcă era intactă și funcționa", a confirmat unitatea ucraineană într-un mesaj pentru Insider.

Ei au putut să asculte comunicațiile rusești timp de nouă zile, permițându-le să-și planifice următorii pași, potrivit politicienilor ucraineni și prezentatorului TV Serhiy Prytula, care a postat videoclipul pe Twitter.

Regiunea Lugansk din Ucraina a fost supusă unui puternic atac rusesc în ultimele săptămâni.

Este printre cele patru regiuni pe care Rusia pretinde că le-a anexat prin referendumuri care au fost puternic criticate.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri