David Cameron, noul ministru de externe britanic, în vizită la Chişinău

Data actualizării: Data publicării:
nicu popescu si david cameron
Nicu Popescu (dreapta) l-a primit la Chișinău pe omologul său, ministrul de externe britanic, David Cameron. Foto: MAEIE

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a transmis vineri că a purtat discuţii cu noul ministru de externe al Marii Britanii, David Cameron, care a efectuat o vizită la Chişinău. Cameron a venit din Ucraina, unde a efectuat prima sa vizită oficială în noua calitate.

„Am explorat modalităţile de consolidare a legăturilor, sprijinul pentru diaspora moldovenească din Marea Britanie şi mijloacele de a ne spori securitatea şi rezilienţa”, a scris Nicu Popescu într-un mesaj în limba engleză pe reţeaua de socializare X (fostă Twitter).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Popescu i-a mulţumit omologului său britanic pentru că a efectuat o vizită în Republica Moldova la atât de scurt timp după preluarea funcţiei.

Și Ministerul de Externe de la Chișinău a remis un comunicat, în care arată că cei doi oficiali au discutat despre combaterea corupției, dar și despre reducerea tarifelor de roaming.

„Am abordat subiecte precum semnarea acordurilor pentru conversia reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming, inițiative ce vor aduce avantaje semnificative pentru comunitatea noastră din Regat. De asemenea, am subliniat importanța intensificării colaborării în eforturile de combatere a corupției și aducerea în fața justiției a celor responsabili pentru prejudicierea statului și a cetățenilor noștri. Consolidarea relației cu Marea Britanie reprezintă un element esențial în întărirea rezilienței și securității țării noastre”, a declarat Nicu Popescu, potrivit comunicatului citat.

Fostul premier britanic David Cameron a preluat luni postul de ministru de externe.

Cameron a sosit în Republica Moldova după o vizită de două zile în Ucraina, unde a purtat discuţii cu preşedintele Volodimir Zelenski şi s-a deplasat în regiunea sudică Odesa, care se învecinează cu Republica Moldova.

Cameron a reiterat angajamentul Regatului Unit pentru sprijinirea Ucrainei în războiul pe care Rusia îl duce împotriva acesteia. Șeful diplomației britanice a promis să continue „sprijinul moral, diplomatic, economic și, dincolo de toate, militar” pentru Ucraina.

Editor : A.R. | B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri