David Frost, ministrul britanic pentru Brexit, a demisionat (presă)

Data publicării:
david frost
Ministrul pentru Brexit, David Frost, a demisionat din guvernul lui Boris Johnson Foto: Profimedia Images

Ministrul britanic pentru Brexit, David Frost, şi-a dat demisia din guvernul lui Boris Johnson, nemulțumit de „direcția politică” din mai multe domenii-cheie, relatează Reuters, care citează o informație prezentată în exclusivitate de săptămânalul „Mail on Sunday”.

David Frost, un susţinător al Brexit-ului, a condus încercările Londrei de a renegocia condiţiile ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Lordul Frost şi-a înaintat demisia în urmă cu o săptămână, însă a fost convins să rămână până în ianuarie, susține sursa citată.

Downing Street, precizează Reuters, nu a răspuns imediat solicitărilor de a comenta informația.

Publicația scrie că lordul Frost pleacă pentru că este „dezamăgit” de introducerea unor măsuri suplimentare anti-COVID-19, între care certificatele de vaccinare, de majorările de taxe şi de costurile politicilor de mediu reunite sub denumirea de agenda „Zero Net” (emisii de dioxid de carbon).

Plecarea celui mai important negociator pentru Brexit al guvernului britanic constitue o nouă lovitură pentru premierul Boris Johnson, care s-a confruntat în ultimul timp cu avertismente venite chiar din partea propriilor parlamentari. Aceștia spun că ar trebui să îşi revizuiască maniera de a conduce, în caz contrar riscând să se confrunte cu provocări politice.

Boris Johnson a declarat vineri că îşi asumă responsabilitatea personală pentru pierderea unui bastion conservator într-o înfrângere electorală care a arătat dezamăgirea publicului faţă de o serie de scandaluri şi a intensificat presiunea din partea parlamentarilor nemulțumiți, notează Agerpres.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri