Galerie Foto De ce vrea să-l alunge orașul Corleone pe Salvuccio, fiul celui mai sângeros mafiot italian? Povestea familiei Riina

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu ochelari de soare
Giuseppe Salvatore Riina - Salvuccio, de 46 de ani, cunoscut sub numele de Salvuccio, a stat după gratii aproape nouă ani sub acuzații de extorcare, spălare de bani și asociere de tip mafiot FOTO: Profimedia Images

Fosta fortăreață mafiotă Corleone din Sicilia a cerut „înlăturarea rapidă” a unui rezident condamnat, fiul celui mai temut mafiot din Italia, într-un efort de a proteja orașul de o reputație proastă.

Giuseppe Salvatore Riina, de 46 de ani, cunoscut sub numele de Salvuccio, care a fost condamnat și a stat după gratii aproape nouă ani sub acuzații de extorcare, spălare de bani și asociere de tip mafiot, s-a întors în orașul natal în aprilie 2023. El este cel de-al treilea copil al șefului mafiei siciliene, Salvatore „Totò” Riina, supranumit „Bestia”, care a murit în închisoare în 2017.

Giuseppe Salvatore Riina FOTO: Profimedia Images
Giuseppe Salvatore Riina FOTO: Profimedia Images

La câteva săptămâni după întoarcerea lui acasă, administrația locală din Corleone, oraș devenit sinonim cu mafia din cauza cărților și fimului celebrul „Nașul”, a votat în favoarea unei rezoluții prin care lui Riina Jr i se cere să părăsească orașul, pentru că întreaga comunitate își dorește să scape de trecutul umbrit de activitatea mafiei, potrivit The Guardian.

„Vrem să transmitem încă o dată un mesaj ferm și clar: Corleone vrea să lase în urmă trecutul său mafiot, chiar și prin alungarea concetățenilor nedoriți, așa cum este Salvuccio Riina, care nu s-a distanțat niciodată de crimele josnice ale tatălui său, Totò”, se arată în rezoluție. „Prejudiciul pe care familia Riina l-a provocat reputației orașului este grav și greu de recuperat.”

Rezoluția a fost transmisă agențiilor de aplicare a legii, dar o decizie finală de expulzare a lui Salvuccio o pot luat magistrații din capitala Siciliei, Palermo.

Totò Riina, tată lui Salvuccio, responsabil pentru moartea a sute de oameni

Totò Riina a ajuns la putere la mijlocul anilor 1970, când a devenit liderul de facto al familiei criminale Corleone. Sicilia devenise un centru pentru comerțul cu heroină în SUA după războiul din Vietnam, iar Riina a devenit obsedat de banii pe care i-a văzut curgând către rivalii săi din Palermo.

Ascensiunea sa a însemnat atingerea unui nou nivel de violență: nu numai că și-a asasinat rivalii criminali la o scară fără precedent în anii 1980 și 1990, dar i-a vizat chiar și pe procurorii, jurnaliștii și judecătorii care i-au urmărit activitatea.

Este considerat responsabil pentru moartea a sute de oameni, inclusiv a unui băiat de 13 ani care a fost răpit, omorât și dizolvat în acid.

Totò a rămas oficial șeful mafiei siciliene până în ziua în care a murit în închisoare, în noiembrie 2017, în timp ce se afla în comă indusă medical în urma tratamentului pentru cancer.

El a avut patru copii: Maria Concetta, Giovanni Francesco, Giuseppe Salvatore și Lucia.

Fiul său, Giovanni, avea doar 19 ani, când tatăl său i-a ordonat să omoare un om de afaceri răpit din satul său – o crimă care avea să marcheze intrarea oficială a băiatului în mafia siciliană, Cosa Nostra. A fost condamnat la închisoare pe viață în 1996.

În 2019, fiica sa Lucia a deschis un restaurant lângă Arcul de Triumf din Paris, numit Corleone, dar l-a închis în anul următor.

Salvuccio, condamnat pentru apartenența la mafie în 2004, a locuit în nordul Italiei până la întoarcerea în orașul natal. În 2016, a scris o carte intitulată„ Viața familiei Riina”, care a stârnit controverse în țară.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri