Doi ofiţeri ai serviciilor de informaţii din Spania au fost arestaţi pentru că au transmis documente secrete Statelor Unite

Data publicării:
umbra de om pe un geam cu gratii
Foto: Getty Images

Doi ofiţeri ai Centrului Naţional de Informaţii din Spania au fost arestaţi sub acuzația că au transmis informaţii confidenţiale Statelor Unite, a informat publicaţia online El Confidencial.

Arestările au avut loc în septembrie, a precizat El Confidencial, care a adăugat că informaţiile transmise au fost la cel mai înalt nivel de confidenţialitate.

Ministrul spaniol al justiţiei, Felix Bolanos, a confirmat pentru presă aceste informaţii luni seara la Bruxelles, adăugând că guvernul a fost informat despre arestări cu doar câteva zile în urmă şi că un judecător din Madrid a deschis o anchetă cu privire la acest incident, potrivit Agerpres.

Bolanos nu a comentat informaţia oferită de El Confidencial potrivit căreia cazul a provocat o criză cu Washingtonul între guvenul spaniol şi administraţia SUA.

Guvernul spaniol cooperează în cadrul anchetei, astfel încât aceste evenimente să fie clarificate cât mai rapid posibil, a mai spus el.

Având în vedere că acuzaţiile se referă la transmiterea ilegală de informaţii secrete, cei doi ofiţeri ar putea fi acuzaţi de trădare şi spionaj pentru o putere străină, au informat marţi El Confidencial şi postul de televiziune RTVE.

Pedeapsa maximă pentru aceste acuzaţii este de 12 ani de închisoare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri