Doi „voluntari” francezi care luptau în Ucraina au fost ucişi într-un atac rus

Data publicării:
Aftermath of the crash of a downed Russian UAV into a country house in the suburbs of Odesa, southern Ukraine
Foto: Profimedia

Doi „voluntari” francezi au fost ucişi şi mai multe alte persoane au fost rănite uşor joi, în tipul unui atac rus la Berîslav, lângă Herson, în sudul Ucrainei, a anunţat un responsabil ucrainean.

„Voluntari străini au fost ucişi şi răniţi din cauza unui atac inamic asupra Berîslav”, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Herson, Oleksandr Prokudin, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

„Armata rusă a ucis doi cetăţeni francezi. Alţi trei străini au fost răniţi uşor”, la fel şi un ucrainean, a adăugat guvernatorul, fără a preciza funcţiile exacte ale acestor "voluntari" - cuvânt folosit adesea pentru a desemna lucrători ai unor organizaţii umanitare - şi prezentând "sincere condoleanţe familiilor celor decedaţi".

Poliţia naţională ucraineană a anunţat la rândul său că doi bărbaţi cu cetăţenie franceză au murit în urma unui atac cu drone şi că trei bărbaţi şi o femeie au fost răniţi. Aceasta a anunţat, pe Telegram, declanşarea unei anchete pentru încălcarea legilor şi cutumelor de război.

„Toate victimele erau venite în regiunea Herson ca voluntari”, a adăugat poliţia.

Contactat în noaptea de joi spre vineri de AFP, Ministerul Afacerilor Externe francez nu a oferit deocamdată niciun răspuns.

Berîslav, care număra circa 12.000 de locuitori înainte de război, este situat pe malul râului Nipru, lângă linia frontului. Pe 27 ianuarie, o persoană a fost ucisă acolo de un exploziv lansat de o dronă rusă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri