Donald Trump ar vrea mai mult de două mandate la Casa Albă

Data publicării:
Donald Trump zâmbeşte cu ochii închişi
Foto: Getty Images

Donald Trump a sugerat că ar vrea să stea la Casa Albă pentru mai mult de două mandate, dincolo de limita constituţională impusă preşedinţilor americani, conform The Independent.

Tweet-ul preşedintelui Trump vine după ce un sondaj recent îl arată ca aflându-se cu 10 procente în urma principalului competitor al Partidului Democrat, fostul vicepreşedinte Joe Biden. Trump a scris că se vede rămânând în funcţie şi după 2024.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Vestea bună este că la sfârşitul următorilor 6 ani, când America a fost făcută din nou măreaţă şi voi pleca de la frumoasa Casă Albă (credeţi că poporul îmi va cere să rămân mai mult? SĂ MENŢINEM AMERICA MĂREAŢĂ) aceste două oribile publicaţii (n.r. - New York Times şi Washington Post) vor da faliment rapid şi vor dispărea pentru totdeauna!”, a scris Trump pe Twitter.

Trump a mai atacat şi în alte rânduri publicaţiile The New York Times şi Washington Post după ce au publicat sondaje care îl arătau ca fiind mult în urma celorlalţi potenţiali candidaţi democraţi. Trump a numit frecvent aceste publicaţii „ruşinoase” sau „duşmanii poporului” şi a afirmat recent că sondajele sale îl arată „câştigător peste tot”.

Trump a mai susţinut în trecut ideea că ar trebui să rămână în funcţie peste cei 8 ani constituţionali. Constituţia americană limitează mandatele prezidenţiale ale unui individ la 2 mandate întregi de 4 ani sau 3 mandate în cazul în care unul dintre ele este un rest de mandat de nu mai mult de 2 ani (printr-o succesiune a vicepreşedintelui, de exemplu). Aceste limite asupra mandatelor prezidenţiale au fost instituite în 1951 prin amendamentul al 22-lea la Constituţia Statelor Unite.

În prezent, Trump nu se bucură de o susţinere prea mare în rândul americanilor. Sondajele arată că încrederea în Trump şi administraţia sa rămâne în jurul cifrei de 40%, în condiţiile în care predecesorul său, Barack Obama, a ieşit din funcţie cu o încredere de 59%. De-a lungul celor doi ani în care a fost preşedinte, Trump a avut un procent de încredere minim de 35% şi maxim de 46%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...