După ce a fost condamnat la închisoare pentru că și-a agresat fostele iubite, un spaniol și-a schimbat sexul și cere să fie grațiat

Data publicării:
judecator
După ce a fost condamnat la închisoare pentru că și-a agresat fostele iubite, un spaniol și-a schimbat sexul și cere să fie grațiat. Foto: Shutterstock

Un spaniol condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare pentru comportamentul abuziv faţă de ultimele două partenere s-a înregistrat ca femeie şi a cerut guvernului graţierea pentru a evita închisoarea, argumentând că după ce şi-a schimbat sexul este „o persoană nouă”, diferită de cea condamnată pentru violenţă de gen, transmite agenţia EFE.

Avocata Maria Jose Atoche, care s-a ocupat de apărarea celor două femei abuzate, a explicat pentru EFE că atât ea cât şi clientele sale au aflat de acest caz prin intermediul recursului pe care individul l-a depus în instanţă pentru a evita să meargă la închisoare.

Bărbatul condamnat, originar din oraşul andaluz Sevilla, are împotriva sa două condamnări pentru violenţă de gen, dintre care cea de-a doua, de 40 de luni de închisoare, este deja definitivă, dar în iulie s-a prezentat la Registrul de stare civilă şi s-a înregistrat sub numele de Milan (numele său real este Antonio), susţinând că se simte femeie, deşi s-a născut bărbat, scrie Agerpres.

În legislaţia spaniolă, Legea pentru egalitatea reală şi efectivă a persoanelor transsexuale şi garantarea drepturilor persoanelor LGTBI, cunoscută sub numele de "Legea Trans", permite oricărui spaniol cu vârsta de peste 16 ani să se adreseze Registrului Civil pentru a-şi schimba legal sexul, fără a fi nevoit să prezinte rapoarte medicale sau psihologice ori să se supună unui proces medical pentru modificări corporale.

După ce s-a înregistrat ca femeie, individul a cerut o graţiere împotriva căreia avocata Atoche regretă că nu poate face nimic în acest moment, în aşteptarea deschiderii termenului de contestare.

Potrivit avocatei, condamnatul nu a prezentat niciodată vreun semn sau indiciu că ar vrea să-şi schimbe sexul „şi chiar şi în procesul judiciar a fost supus la două teste psihiatrice şi nu a prezentat niciodată circumstanţe similare”, pe lângă faptul că în cadrul procesului a susţinut că suferă de psihopatie, lucru care a fost exclus.

Cele două victime au întreţinut o relaţie cu bărbatul acum condamnat în urmă cu patru ani şi susţin că, în acelaşi timp şi fără să ştie că şi cealaltă făcea acelaşi lucru, l-au denunţat pe bărbat pentru rele tratamente, vătămări, constrângere sau hărţuire.

Avocata a explicat că individul, care a încălcat două ordine de restricţie împotriva victimelor sale şi a petrecut opt luni în arest preventiv, poartă acum, până în 2024, un dispozitiv electronic care îl monitorizează pentru a nu se apropia de una dintre ele.

În cazul celeilalte victime, procesul a avut loc în luna martie şi, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, a fost obligat la plata a 8.000 de euro, din care a achitat până acum doar jumătate.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Răsturnare de situație. Dana Marijuana s-a împăcat cu iubitul ei, la o lună de când a anunțat că a anulat...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
OFICIAL Cum pot primi pensionarii 1000 de lei în plus la pensie ? Exista o singură condiție
Digi FM
Irinel Columbeanu are datorii la azilul unde locuiește: „Se străduiește să facă rost de bani”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Sophie Turner a facut primele dezvaluiri despre despartirea de Joe Jonas: “Au fost cele mai grele zile din...