Elon Musk le cere utilizatorilor să voteze dacă ar trebui să permită revenirea lui Donald Trump pe Twitter

Data publicării:
BeFunky-collage-2
Elon Musk le-a cerut utilizatorilor să voteze dacă ar trebui să permită revenirea lui Donald Trump pe Twitter. Colaj Foto: Profimedia Images

Elon Musk a lansat un sondaj pe Twitter în care le cere urmăritorilor săi să voteze dacă sunt de acord sau nu cu introducerea din nou pe platformă a contului fostului președinte american, Donald Trump, , care a fost interzis de proprietarii anteriori ai platformei. 

După ce în luna mai Elon Musk a declarat că atunci când va prelua Twitter va anula interdicția lui Trump de pe rețeaua de socializare, a revenit anterior și a declarat că încă nu a fost luată o decizie în cea ce privește reactivarea contului fostului președinte american. 

Vineri, Elon Musk a lansat un sondaj la care a comentat „Vox Populi, Vox Dei”. Expresia latină înseamnă „vocea poporului este vocea lui Dumnezeu”, ceea ce înseamnă că proprietarul Twitter va ține cont de părerea utilizatorilor pentru reintroducerea lui Trump pe platformă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Până la ora 11.30 (ora României), 52,8 % dintre utilizatorii care au votat și=au exprimati acordul pentru revenirea lui Trump pe Twitter. Separat, 47,2 % dintre cei care și-au exprimat votul au transmis că se opun ca fostul președinte al SUA să aibă din nou acces de a se exprimat pe platformă.

Rezultatul final va fi stabilit peste 15 ore.

De altfel, vineri, Musk a avut un mesaj în care a explicat cum dorește să abordeze moderarea mesajelor de pe platforma de socializare. „Noua politică Twitter este libertatea de exprimare, dar nu libertatea de acces. Postările negative/care promovează ura vor fi maxim retrogradate și demonetizate, deci nu există reclame sau alte venituri pentru Twitter. Nu veți găsi postarea decât dacă o căutați în mod special, ceea ce nu este diferit de restul internetului”, a precizat șeful Twitter. 

Twitter părea să se afle vineri în mijlocul unei crize fără precedent, după ce sute de angajați ai grupului, supraviețuitori ai primului val masiv de disponibilizări de acum două săptămâni, au decis să plece ca răspuns la un ultimatum al multimiliardarului.

Elon Musk se confruntă, de asemenea, cu îngrijorări și critici din partea agenților de publicitate, a analiștilor și a oficialilor aleși, după numeroase decizii și poziții contradictorii în ceea ce privește problema crucială a moderării conținutului.

Elon Musk a mai anunțat vineri că mai multe conturi ale unor utilizatori suspendați au fost admise din nou pe platformă. Printre acestea se numără și conturile lui Kathy Griffin, Jordan Peterson și Babylon Bee, figuri apropiate de stânga sau de dreapta americană.

Actrița de comedie Kathy Griffin, care avea două milioane de abonați, a fost suspendată săptămâna trecută de pe platformă, la fel ca și alți utilizatori care și-au schimbat numele de utilizator în „Elon Musk” pentru a-l ironiza pe noul șef. De asemenea, ea își înlocuise poza de profil cu o imagine a miliardarului, scrie Variety

„Conturile de Twitter care se dau drept altcineva, fără a specifica în mod clar că este o parodie, vor fi suspendate permanent", a declarat Elon Musk. Acuzat că apără libertatea de exprimare mai puțin atunci când el este ținta glumelor, Musk și-a bătut joc și de Kathy Griffin, scriind pe Twitter: „De fapt, a fost suspendată pentru că s-a dat drept comediant”.

Jordan Peterson este o personalitate media cunoscută pentru opiniile sale conservatoare și, de asemenea, suspendată de pe platformă pentru discursuri de ură, împotriva actorului transsexual Elliot Page. „M-am întors. Mulțumesc Elon Musk”, a scris el vineri pe Twitter.

Donald Trump a fost „suspendat definitiv” de Twitter pentru incitare la violență în contextul revoltelor de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021. Ulterior, el și-a creat propria platformă – Truth Social.

Citește și: Elon Musk îi amenință pe angajații Twitter: Ori munciți la extrem, ori plecați acasă

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri