„Escaladare? Pe bune?” Consilierul lui Zelenski: Rușii folosesc deja cele mai puternice arme non-nucleare în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-gif-maker (68)

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a publicat pe contul său de Twitter un video care arată folosirea de către ruși a armelor termobarice. „Unii parteneri evită să dea armele necesare din cauza fricii de escaladare. Pe bune?”, scrie Podoliak.

„Unii parteneri evită să dea armele necesare din cauza fricii de escaladare. Escaladare, pe bune? Federația Rusă folosește deja cele mai puternice arme non-nucleare împotriva Ucrainei, ard oamenii de vii. Poate că este timpul să răspundem și să ne dați MLRS (Multiple Launch Rocket System)?”, scrie consilierul lui Zelenski.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reacția lui Podoliak vine ca urmare a discuțiilor informale din cadrul NATO, care potrivit presei din Germania, ar fi ajuns la o „înţelegere tacită” de a nu furniza tancuri moderne de fabricaţie occidentală Ucrainei pentru a evita ca Rusia să considere aceasta drept o „provocare” sau o intervenţie activă într-un război care să ducă la o escaladare.

În același timp, mai mulți oficiali americani au declarat pentru CNN că SUA se pregătește să trimită sisteme avansate de rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina, după o solicitare urgentă din partea oficialilor ucraineni.

Înalți oficiali ucraineni, inclusiv președintele Zelenski și ministrul de externe Kuleba, au pledat în ultimele săptămâni pentru ca SUA și aliații săi să furnizeze sistemul blindat de rachete cu lansare multiplă M270, cunoscut și ca MLRS.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri