Evgheni Prigojin a fost îngropat. Înmormântarea a avut loc în secret într-un cimitir „mic și vechi” de lângă Sankt Petersburg

Data actualizării: Data publicării:
evgheni prigojin
Fostul lider al grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin. Foto: Profimedia Images

Fostul lider fondator al grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a fost înmormântat într-un „cadru restrâns” la un cimitir de lângă Sankt Petersburg, a precizat marți, într-un comunicat de presă, compania Concord Management, deținută de Prigojin, informează CNN.

„Cei care doresc să-și ia rămas bun, pot vizita cimitirul Porohovskoe din Sankt Petersburg, se arată în comunicatul companiei, care nu a precizat însă data la care a avut loc ceremonia funerară.

Conform unor surse media ruse citate de CNN, Prigojin a fost îngropat în jurul orei 13.00, ora locală.

„Asta și-au dorit rudele sale”, a răspuns administrația cimitirului după ce a fost întrebată de presa rusă de ce nu a fost făcut public din timp locul în care va avea loc înmormântarea lui Prigojin.

Porohovskoe este „un cimitir mic și vechi” aflat într-o suburbie situată în nord-vestul Sankt Petersburgului.

Moartea şefului grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a fost confirmată duminică, în urma unor analize genetice a cadavrelor găsite după prăbuşirea unui avion săptămâna trecută.

În urma unor „expertize genetice moleculare”, s-a stabilit că identităţile celor zece victime ale căror trupuri au fost găsite după prăbuşirea avionului „corespund listei” de pasageri şi de membri ai echipajului, printre care figura Prigojin, şeful grupului paramilitar rus Wagner, a anunţat Comitetul de Anchetă într-un comunicat.

Avionul privat care-l transporta pe Prigojin şi garda sa apropiată s-a prăbuşit miercuri la sfârşitul după-amiezii în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova.

De la anunțul orivind moartea lui Prigojin în acest accident aviatic au apărut speculaţii privind o posibilă implicare a Kremlinului în prăbuşirea avionului privat care efectua o cursă Moscova-Sankt Petersburg. La Washington, Paris, Berlin sau Kiev, înalţi responsabili au dat de înţeles că suspiciunile lor să îndreaptă direct spre Kremlin.

Aceste afirmaţii au fost negate de către purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, care le-a calificat drept o „minciună absolută”. Surse din serviciile de informații americane au declarat, joi, că investigațiile preliminare sugerează că a avut loc o explozie la bordul avionului în care se afla Evgheni Prigojin.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri