Familia regală olandeză a fost criticată dur după ce a plecat în vacanță, în ciuda apelului guvernului de a evita călătoriile

Data publicării:
Familia regală olandeză a prezentat scuze după ce a plecat în vacanţă în perioada restricţiilor anticoronavirus
Familia regală olandeză a prezentat scuze după ce a plecat în vacanţă în perioada restricţiilor anticoronavirus Foto: Agerpres

Familia regală olandeză a fost criticată dur după ce a decis să plece în vacanță în timpul perioadei de restricţii pentru combaterea transmiterii noului coronavirus, scrie Agerpres.

Regele Willem-Alexander (53 de ani) şi familia sa au călătorit cu avionul la casa de vacanţă din Peninsula Peloponez săptămâna trecută, dar au revenit după mai puţin de o zi din cauza criticilor dure formulate de membri ai partidelor de la guvernare şi din opoziţie.

Cu toate acestea, a ieşit la iveală că doar o parte din familia regală a zburat înapoi spre casă mai devreme, în ciuda a ceea ce se crezuse anterior.

În timp ce regele şi regina au revenit mai devreme, prinţesa moştenitoare Amalia şi sora acesteia, Alexia, au zburat dinspre Grecia marţi seară, la trei zile după părinţii lor, a confirmat casa regală, în urma relatărilor apărute în presă. Ariane, fiica cea mică a cuplului regal, a revenit sâmbătă, împreună cu părinţii ei.

În avion nu a fost suficient loc pentru a le transporta şi pe celelalte două fiice, a precizat casa regală, drept explicaţie pentru revenirea lor întârziată.

Politicienii şi cetăţenii au criticat lipsa de sinceritate a familiei regale.

Suveranul şi familia sa au plecat în vacanţă în ciuda apelului făcut de guvern către cetăţeni de a sta acasă pe cât de mult timp posibil şi de a evita călătoriile.

Iniţial, familia regală şi prim-ministrul Mark Rutte au lăsat impresia că toţi membrii familiei reveniseră în Haga în acelaşi timp.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri