Fiica unui acționar de la Tel Drum, coleg de facultate cu Dragnea, numită consul general la Torino

Data actualizării: Data publicării:
ioana gheorghias

Hotărâri privind rechemarea şi numirea unor consuli generali au fost publicate joi în Monitorul Oficial, fiind vorba despre consulatele generale ale României la Strasbourg, Edinburgh, Cernăuţi şi Torino. Printre noile nume se numără și cel al Ioanei Gheorghiaș, fiica unui acționar de la Tel Drum, prieten încă din facultate cu Liviu Dragnea. Ea a fost numită consul general la Torino, în locul lui Tiberiu Mugurel Dinu. 

Ioana Gheorghiaș este fiica lui Mugurel Gheorghiaș, zis ”Melcul”, acționar la firma Tel Drum. El este prieten și coleg de trupă rock din studenție cu liderul PSD Liviu Dragnea. Mugurel Gheorgiaș este acționar la compania Tel Drum, aflat în procedură de insolvență, firmă implicată în dosarul privind presupuse fraude cu fonduri europene, constituit la DNA, în care este investigat și Liviu Dragnea. 

Citește și ”Actul oficial care proclamă eșecul luptei împotriva ”statului paralel””

Înainte de a fi numită consul general la Torino, Ioana Gheorghiaș a fost membru în Corpul Diplomatic de la Ministerul Afacerilor Externe, în urma unui concurs de admitere câștigat în 2014. Ea și-a început cariera în 2011, când a lucrat la Palatul Cotroceni, în mandatul lui Traian Băsescu.

Tiberiu Mugurel Dinu este rechemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Torino, Republica Italiană, în locul său fiind numită Ioana Gheorghiaş. 

Și Sabin Pop este rechemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Strasbourg, Republica Franceză. Sabin Pop îşi va încheia misiunea în cel mult 90 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii, iar începând cu data încheierii misiunii sale, va fi numit consul general Sorin Adrian Pârvulescu. Sorin Adrian Pîrvulescu este fiul vitreg al ministrului de Externe Teodor Meleșcanu, fiind copilul din altă căsătorie al lui Viki Meleșcanu, actuala soție a ministrului.

Conform unei alte hotărâri, Anton Emmanuel Barbu a fost numit consul general, şef al Consulatului General al României la Edinburgh, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. El este fiul fostului ministru al Culturii din guvernarea Ponta, Daniel Barbu (ALDE). Anton Barbu a fost drector la o fundație italiană, AVSI, cu activități umanitare în Siria.

De asemenea, Eleonora Moldova este rechemată din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Cernăuţi, Ucraina, urmând ca odată cu încheierea misiunii, funcţia să fie preluată de Irina Loredana Stănculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri