Forțele Aeriene britanice au doborât rachete lansate de Iran asupra Israelului. Sunak: Am salvat vieți în Israel și în țările vecine

Data actualizării: Data publicării:
Rishi Sunak
Prim-ministrul guvernului britanic, Rishi Sunak. Foto: Profimedia Images

Premierul britanic Rishi Sunak a confirmat, duminică, ajutorul acordat de Marea Britanie Israelului și a spus că au fost trimise „avioane suplimentare” în regiune, în cadrul operațiunilor deja în curs de desfășurare în Irak și Siria, relatează Sky News. El a mai spus că Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii (RAF) au doborât rachete lansate de Iran, „salvând vieți nu doar în Israel, ci și în țările vecine, cum ar fi Iordania”. 

Sunak a condamnat atacul Iranului și a spus că datorită unui efort internațional aproape toate rachetele lansate spre Israel au fost interceptate. 

„Repercusiunile pentru stabilitatea regională ar fi greu de supraestimat” dacă atacul Iranului asupra Israelului ar fi avut succes, a spus el.

„Aceasta a fost o escaladare periculoasă și inutilă pe care am condamnat-o în termenii cei mai fermi. Mulțumită unui efort internațional coordonat, la care a participat și Marea Britanie, aproape toate aceste rachete au fost interceptate, salvând vieți nu doar în Israel, ci și în țările vecine, cum ar fi Iordania”, a declarat premierul britanic. 

Marea Britanie a trimis avioane suplimentare și avioane de realimentare la o bază aeriană din Cipru, unde desfășoară misiuni împotriva Statului Islamic în Irak și Siria.

Avioanele au primit permisiunea de a doborî orice rachete sau drone iraniene ca parte a acestei misiuni, în apropierea spațiului aerian sirian și irakian, mai degrabă decât deasupra Israelului.

Marea Britanie a trimis avioane în Cipru pentru a elibera avioanele americane dintr-o misiune comună împotriva Statului Islamic în Irak și Siria, astfel încât acestea să poată ajuta Israelul. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri