Fotografie misterioasă în care prințesa „dispărută” Latifa pare să fie într-un loc public, alături de două femei

Data publicării:
printesa latifa la masa cu doua femei intr-un mall
Fotografie „misterioasă” în care prințesa Latifa, care acuza că este ținută ostatică de tatăl ei, emirul Dubaiului, apare în compania a două femei, într-un mall Foto: Instagram via BBC

O fotografie postată săptămâna aceasta pe două conturi de Instagram pare să o arate într-un mall pe prinţesa Latifa, fiica emirului din Dubai, care nu a mai fost văzută în public și despre care nici nu se mai auzise nimic de câteva luni, relatează BBC.

Prințesa Latifa a creat multă vâlvă la mijlocul lunii februarie, când a transmis un material video, filmat în baie cu un telefon mobil, în care afirma că este ţinută ostatică într-o vilă şi că se teme pentru viaţa ei. Materialul video ar fi fost transmis în secret în Occident, prin intermediul unor prieteni, și a fost difuzat de BBC Panorama. Fiica conducătorului Dubaiului susținea că ar fi încercat să fugă din țară în 2018, dar a fost prinsă, drogată, apoi dusă și închisă într-o vilă cu gratii la geamuri.

Dubaiul și Emiratele Arabe Unite au transmis atunci că Latifa este în siguranță, în grija familiei. Însă Mary Robinson, fost reprezentant ONU pentru drepturile omului, care o descrisese pe Latifa drept o „tânără cu probleme” după ce a cunoscut-o în 2018, a declarat că se simte „înșelată” de familia prințesei.

În fotografia de acum, prințesa apare stând la o masă, la o cafea cu două femei cu aer occidental, în incinta a ceea ce pare să fie un mall. 

BBC precizează că nu poate confirma autenticitatea fotografiei și nici nu sunt disponibile alte informații. Totuși, un prieten al prințesei Latifa a confirmat că ea este în fotografie. De asemenea, prietenii Latifei au declarat pentru BBC că le recunosc pe ambele femei şi că Latifa este o amică de-ale lor.

Ce se întâmplă cu prințesa Latifa?

BBC mai spune că apariția acestei imagini nu este întâmplătoare, ci este legată de anumite evenimente care ar fi în desfășurare, dar despre care deocamdată se păstrează secretul. 

David Haigh, cofondator al campaniei Free Latifa, a declarat: „Confirmăm că au existat mai multe evoluţii potenţial semnificative şi pozitive în campania noastră. Deocamdată, nu intenţionăm să facem alte comentarii, dar o declaraţie suplimentară va fi emisă la momentul potrivit”.

Fotografia a fost postată pe Instagram, dar nu include metadate ce ar arăta data şi ora și nici locul în care a fost făcută. În imagine se poate vedea un cinematograf care promovează filmul „Demon Slayer: Mugen Train”, care a fost lansat în Emiratele Arabe Unite la 13 mai 2021.

Fotografia a fost postată pe Instagram, joi, pe conturile celor două femei care mai apar în imagine, una dintre ele adăugând comentariul: „Seara minunată la MoE (numele mall-ului) cu prietenele”.

Filmările din februarie ale prințesei Latifa, ajunse în Occident, au determinat apeluri globale pentru o investigaţie din partea ONU. Agenţia ONU pentru drepturile omului a cerut Emiratelor Arabe Unite să furnizeze dovezi că prinţesa, în vârstă de 35 de ani, este încă în viaţă.

Tatăl Prințesei Latifa, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, este unul dintre cei mai bogați conducători din lume, fiind Emirul Dubaiului și vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite.

Citiți și: Povestea prințeselor din Dubai răpite și ținute ostatice de propriul tată, șeicul. Sora mai mare a fost „transformată într-un zombie”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...