Franța va furniza echipament militar Armeniei, anunță șefa diplomației franceze

Data publicării:
profimedia-0810559171
Miniștrii de Externe ai Franței și Armeniei, Catherine Colonna și Ararat Mirzoyan. FOTO: Profimedia Images

Catherine Colonna, ministrul de Externe al Franței, a anunțat că Parisul şi-a "dat acordul" pentru livrarea de echipament militar Armeniei, care doreşte să se protejeze de statul vecin Azerbaidjan, relatează AFP. Aflată în vizită la Erevan, șefa diplomației franceze nu a dat detalii specifice cu privire la echipamentul pe care îl va furniza, dar a dat asigurări că hexagonul acționează responsabil și "fără niciun spirit de escaladare".

"Franţa şi-a dat acordul pentru încheierea de viitoare contracte cu Armenia care vor permite livrarea de echipament militar Armeniei astfel încât să îşi poată asigura apărarea", a declarat Catherine Colonna în cadrul unei conferinţe de presă la Erevan.

Ea nu a dat detalii privind echipamentul militar, dar a dat asigurări că Parisul va acţiona "în acest domeniu cu spirit de responsabilitate de ambele părţi şi fără niciun spirit de escaladare".

Şefa diplomaţiei franceze a subliniat, de asemenea, că Azerbaidjanul, cu veniturile sale din petrol şi sprijinul turc, "nu a încetat să se înarmeze pentru a trece la acţiuni".

Săptămâna trecută, Parisul şi-a majorat ajutorul pentru Erevan în acest an la 12,5 milioane de euro.

După ofensiva fulgerătoare din septembrie a armatei azere în Nagorno-Karabah, aproape toată populaţia de etnie armeană a republicii autoproclamate pe acest teritoriu s-a refugiat în Armenia. Structura separatistă îşi va înceta oficial existenţa la 1 ianuarie 2024.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri