General US Air Force: „Pentru a câștiga următorul război este nevoie de mai mult decât de noi avioane de luptă și bombardiere”

Data publicării:
Lockheed Martin F-35
Lockheed Martin F-35. Foto Profimedia

Noi avioane de luptă sau bombardiere nu vor fi suficiente pentru a câștiga următorul război, a declarat săptămâna aceasta directorul Forțelor Aeriene ale SUA pentru proiectarea forțelor, integrare și wargaming.

În schimb, serviciul trebuie să se concentreze asupra amenințărilor specifice pe care adversarii de top, precum China sau Rusia, le reprezintă pentru operațiunile Forțelor Aeriene, pentru a adapta soluții de înfrângere a acestora.

La un eveniment organizat miercuri de Hudson Institute, generalul-maior Joseph Kunkel, care supervizează proiectarea forțelor pentru Forțele Aeriene, a vorbit despre modul în care serviciul își evoluează capacitățile și strategiile în ceea ce alți lideri au descris ca fiind un moment critic, scrie Yahoo News.

Noile avioane

Kunkel a declarat că Forțele Aeriene și-au petrecut ultimii zece ani pentru a reproiecta și reinventa. „Probabil că trebuie doar să ne uităm la noi luptători. Întotdeauna am avut avioane de luptă, așa că să ne uităm la noi avioane de luptă, și întotdeauna am avut bombardiere, așa că să ne uităm la noi bombardiere”, a spus el.

Armata americană a lansat noi avioane de luptă, precum Boeing F-15EX Eagle II și Lockheed Martin F-35 Lightning II Joint Strike Fighter, și noi bombardiere, precum Northrop Grumman B-21 Raider.

Însă doar modernizarea cu avioane de generație următoare nu este suficientă pentru a pregăti US Air Force și Joint Force mai mare pentru războaiele viitoare. „Când facem analiza”, a spus Kunkel, «ceea ce constatăm este că reinventarea Forțelor Aeriene nu este câștigătoare».

În schimb, a spus el, succesul în luptă ține mai mult de integrarea capacităților și a sistemelor între ele, folosind, de exemplu, autonomia și detectarea în toate domeniile. „Acestea sunt lucruri pe care le considerăm schimbări de joc”, a spus Kunkel, deoarece abordează provocări specifice ale forței.

Problemele cu care se confruntă forțele aeriene într-o viitoare luptă ar putea fi similare cu lupta din Ucraina de astăzi, unde cerul este disputat, fără ca niciuna dintre părți să poată asigura superioritatea aeriană, așa cum au făcut-o SUA și aliații săi în Orientul Mijlociu.

Adversarii americani își pregătesc propriile avioane de luptă de ultimă generație, iar sistemele de apărare antiaeriană și antirachetă devin din ce în ce mai sofisticate, solicitând mai mult de la piloți. De asemenea, există amenințări tot mai mari cu rachete, atât în Europa, cât și în Indo-Pacific, la adresa bazelor pe care serviciul se bazează pentru desfășurarea operațiunilor aeriene.

Interoperabilitate

Una dintre prioritățile Forțelor Aeriene în ultimii ani a fost Agile Combat Employment (ACE), care urmărește să sporească capacitatea de supraviețuire prin operarea mijloacelor aeriene de pe piste și avanposturi neconvenționale, complicând astfel țintirea avioanelor americane de către inamic. Bazele sunt fixe, dar adversarii americani nu pot ținti fiecare bucată de beton, fiecare drum și autostradă.

ACE a fost un obiectiv major, deoarece China a construit o forță de intimidare cu rachete care ar putea copleși aerodromurile și puterea aeriană a SUA într-un atac cu rachete. Forțele Aeriene se bazează acum pe această gândire, căutând idei care merg dincolo de noile aeronave.

Kunkel a declarat că Forțele Aeriene se concentrează pe ceva ce nu au mai făcut până acum: adaptarea atributelor pentru capabilități în funcție de amenințare. Primul pas, a spus el, este de a defini amenințarea și modul în care aceasta afectează operațiunile Forțelor Aeriene ale SUA.

Atunci când Forțele Aeriene înțeleg modul în care potențialii inamici pot pune presiune atât asupra misiunilor aeriene, cât și asupra celor terestre, atunci pot determina de ce capabilități au nevoie pentru a contracara amenințările specifice și pentru a oferi mai mult decât o simplă aeronavă modernizată. În schimb, aduce un răspuns direcționat.

Forțele Aeriene s-au confruntat cu întrebări dificile cu privire la asigurarea pregătirii și menținerea capacității de depășire într-o perioadă de concurență între marile puteri. Anul trecut, serviciul a anunțat schimbări ample în ceea ce privește obiectivele sale, în special în ceea ce privește modul în care își pregătește aviatorii și își dezvoltă capacitățile necesare pentru diverse amenințări.

La acea vreme, secretarul de atunci al Forțelor Aeriene, Frank Kendall, a declarat că serviciul „avansează cu un sentiment de urgență pentru a se asigura că suntem pregătiți să descurajăm și, dacă este necesar, să câștigăm”.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Macron, gest urât faţă de Kate Middleton! Prinţesa nici nu a ştiut cum să reacţioneze, fotografii au surprins...
Digi FM
Cum vrea Irina Columbeanu să facă bani pentru a-și ajuta tatăl: "Simt că e responsabilitatea mea să am grijă...
Pro FM
Matteo, fiul lui Andrea Bocelli, despre momentul în care tatăl său i-a aranjat o întâlnire cu Angelina Jolie...
Film Now
„Mâinile îți trădează vârsta!”. Fanii o acuză pe Nicole Kidman că și-a „înghețat fața”, după recenta apariție...
Adevarul
Un bucureștean a reclamat o parcare ilegală, dar s-a trezit tot el amendat: „Prima și ultima mea sesizare la...
Newsweek
Ministrul muncii anunță 100 lei în plus la pensie pentru familiile de pensionari. Cum iau banii?
Digi FM
De ce plătesc CASS mamele și pensionarii cu venituri de peste 3000 de lei. Bolojan: „Nu mai putem fi o ţară...
Digi World
Descoperire revoluționară în Marea Piramidă din Egipt. Inscripții vechi de 4.500 de ani schimbă tot ce se...
Digi Animal World
Cinci papagali, recent donați la o grădină zoologică din Anglia, au înjurat vizitatorii. Angajații, nevoiți...
Film Now
Actrița care i-a depășit pe Samuel L. Jackson și Robert Downey Jr. și a devenit cel mai profitabil star de la...
UTV
Iustin Petrescu pierde primul proces din scandalul cu Marilu Dobrescu